Kira Zamlarına Karşı Yeni Yöntem: Kiracı Şikayet Hattı ve Kara Liste

Hükümetin kiracıları korumak adına başlattığı çalışma kapsamında Kiracı Şikâyet Hattı'nın kurulması üzerinde de görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

Kira Zamlarına Karşı Yeni Yöntem: Kiracı Şikayet Hattı ve Kara Liste

Fahiş kira zamları ile kiracıları mağdur edenlere  karşı yeni adımlar atılıyor. Çalışmalar kapsamında Kiracı Şikayet Hattı mekanizması gündemde. Hat üzerinden kiracılar yasal hakları konusunda bilgilendirileceği gibi aynı zamanda ev sahiplerini ihbar da edebilecek. Şikâyet mekanizması ilerleyen zamanda e-Devlet Sistemi'ne de taşınacak.

Fahiş kira zamlarına karşı yeni mekanizma: Kiracı şikayet hattı ve kara liste
Önceki gün konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile Ticaret Bakanlığı'ndan ilgili bürokratların katılımıyla 2 saatlik zirve gerçekleştirildi.


Kiracı Şikayet Hattı
Zirvede birçok konu ele alınırken, sorunun tespiti ve denetimi noktasında Kiracı Şikâyet Hattı'nın devreye alınabileceği üzerinde de duruldu.
Hat üzerinden kiracılar yasal hakları konusunda bilgilendirilecek  aynı zamanda ev sahiplerini ihbar da edebilecek. Eğer ev sahibinin Gelir İdaresi Başkanlığı'na kira geliri beyannamesinde bulunmadığı tespit edilirse, geriye dönük vergi tahsil edilecek.

Fahiş kira zamlarına karşı yeni mekanizma: Kiracı şikayet hattı ve kara liste
Kara Liste
Şikâyet mekanizması ilerleyen zamanda e-Devlet Sistemi'ne taşınacak.Kurulması planlanan hat sadece kiracılara ev sahibiyle yaşadığı kira sorunu noktasında bilgilendirmede bulunacak. .
Sabah'ta yer alan habere göre, Yapılan ihbarlar doğrultusunda yapılacak denetimlerde kiracısını kanuna aykırı biçimde  mağdur ettiği tespit edilenler devletin "kara listesi"ne girecek.