Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olmak İsteyen Asgari Ücretliler ve Emekliler Dikkat

Kiradan biraz fazla para öder gibi ev sahibi olmak isteyenleri sevindiren açıklamalar kamu bankalarından geldi. Bankalar kredi faiz oranlarını indirdi. İşte çekilecek krediye göre geri ödeme miktarı, aylık taksitler ve bankaya toplam ödeme miktarı.

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olmak İsteyen Asgari Ücretliler ve Emekliler Dikkat

Konut kredisinde faiz oranları düştü.

Merkez Bankası 'nın faizleri 19.75 'e düşürmesinin ardından konut kredisinde ilk indirimler geldi. Önce Ziraat daha sonra ise Vakıfbank ile Halkbankası konut kredilerinde faizleri indirdi. 

Merkez Bankası 'nın faiz indirimini yüksek yapması sonrası kamu bankaları da konut kredisinde ciddi bir faiz indirimine gitti. Ziraat Bankası , Vakıfbank ve Halkbank oknut kredilerinde faizleri 0.99 'a kadar düşürdü. 

Faizlerin 0.99 'a düşmesi sonucu ev almak isteyen vatandaşlar kredi geri ödeme miktarlarını , taksit ödemelerinin ne kadar olacağını ve çekilecek krediye göre toplamda geri ödeme miktarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. 

DÜŞÜK FAİZLE 120 VE 180 AY VADE İLE KONUT KREDİSİ

0.99 faizle kredi veren bankalar, 180 aya kadar vade seçeneğini müşterilerine sunuyor. 500 bin TL 'ye kadar 0.99 faiz oranından kredi verilirken 500 bin TL ile 1 milyon TL arasındaki kredilerde faiz oranı 1.19 olarak belirlendi. 

120 ay vade ile çekilecek kredide, çekilecek kredi miktarına göre geri ödeme miktarı, aylık ödeme miktarı ve toplam geri ödeme şu şekilde;

180 AY VADE İLE KREDİ

180 ay vade ile kredi çekecek vatandaşlara da 500 bin TL 'ye kadar 0.99 faiz oranı ile kredi veriliyor. 500 bin TL 'den 1 milyon TL 'ye kadar kredilerde ise faiz oranı 1.19 olarak belirlendi. 

Ev almak isteyen vatandaşların 180 ay vade için çekeceği paraya göre geri ödeme miktarı, aylık ödeme tutarı şu şekilde;

EV ALMAK İSTEYENLERE ÖNERİ: KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMAK İÇİN..

0.99 'dan verilen krediler asgari ücretlilerin , emeklilerin karşılayamayacağı tutarda aylık taksitleri ortaya çıkarıyor. 180 ay vade ile 200 bin TL kredi çekecek vatandaş her ay 2 bin 384 TL ödeme yapmak zorunda kalacak ve 200 bin TL 'lik eve 429 bin TL ödemiş olacak. 

BİRİKMİŞ PARANIZ VARSA..

Ev almak isteyen ve birikmiş parası olup 100 bin TL kredi çekecek vatandaşlar, biraz zora girse de bu kampanya kapsamında ev sahibi olabilecek. Merkez Bankası 'nın yıl sonuna kadar faiz indirimlerini sürdürmesi durumunda konut kredisi faiz oranlarının biraz daha düşmesi bekleniyor. 

BAŞVURU

Almak istediği evi bulan ve konut kredisi başvurusu yapmak isteyen vatandaşların kendine en yakın kamu bankasına giderek müracaatını yapması gerekmektedir. 

YENİ FAİZ İNDİRİMİ HABERİ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN