ING Bank'tan Konut Kredisi Faiz İndirimi Müjdesi: İşte Kredi Hesaplaması

Merkez Bankası 'nın faiz indirimi müjdesi sonrası ilk açıklama geldi. ING Bank tarafından yapılan açıklamada , konut kredisinde faiz oranının düşürüldüğüne yer verildi.

ING Bank'tan Konut Kredisi Faiz İndirimi Müjdesi: İşte Kredi Hesaplaması

İNG Bank 'tan konut kredisi kampanyası.

Merkez Bankası geçtiğimiz gün PPK toplantısını yaptı ve Politika Faizinde 250 baz puanlık bir indirim gerçekleştirdi. Faiz indirimi sonrası gözler konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerine dönmüştü. 

Beklentinin üstünde yapılan faiz indirimi sonrası ilk kredi faizi indirim haberi bir özel bankadan geldi. ING Bank tarafından yapılan son dakika açıklamasında , konut kredisinde faiz oranlarının 1.09 seviyesine düşürüldüğüne yer verildi. 

ING BANK 'TAN AÇIKLAMA GELDİ

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Gökgöz, faiz indirimi ile ilgili bir açıklama yaptı. Gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine değinen Gökgöz,  "Hem sektörü ve ekonomiyi desteklemek hem de farklı gelir gruplarındaki müşterilerimizin en uygun koşullarda ev sahibi olmasına katkıda bulunabilmek için konut kredisi faiz oranlarımızı güncelledik. ING Türkiye olarak, sunduğumuz avantajlar ve kampanyalar ile müşterilerimize ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

1,09 'LUK FAİZE GÖRE KREDİ HESAPLAMA

1.09 'luk faiz oranı ile kredi çekmek isteyen vatandaşlar ise , çekecekleri paraya göre ne kadar geri ödeme yapacaklarını araştırmaya başladı. 

100 bin TL krediyi 120 ay vade ile çekecek vatandaşlar her ay 1497 TL ödeme yapacak ve bankaya toplamda 179.739,56 TL ödemiş olacak.

100 bin TL kreidyi 60 ay vade ile çekecek vatabdaşlar ise her ay 2279 TL  taksit ödemesi yapacak ve toplamda 136.764,28 TL ödeme yapacak.

200 bin TL kredi 60 ay vade ile çekecek vatandaşlar her ay 4558 TL ödeme yapacak ve bankaya toplamda 273.528,56 TL ödemiş olacak.

200 bin TL krediyi120 ay vade ile çekecek vatandaş her ay 2995 TL ödeyecek ve bankaya toplamda 359.479,13 TL ödeme yapmış olacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA