İkinci El Arabada 2 Gelişme Sonrası Fiyat Düşüşü Geldi

İkinci el arabada piyasalarda yoğunluk yaşanıyor. 2 etmen nedeniyle alıcılar ikinci el araba almaktan vazgeçiyor ve satıştaki araba sayısı her gün daha da artıyor.

İkinci El Arabada 2 Gelişme Sonrası Fiyat Düşüşü Geldi

İkinci el arabada balon patlıyor.

İkinci el arabada son günlerde ciddi oranda satışlar artış gösterdi. Sahibinden adlı internet sitesinde yayımlanan ikinci el araba ilanlarına bakıldığında son günlerde araç satımında ciddi artış söz konusu olurken , araba alımlarının azaldığı da görüldü. Geçtiğimiz ay sahibinden adlı sayfaya baktığımızda satıştaki araba sayısının 600 bin civarında olduğu görülüyordu. Ancak söz konusu sitenin şimdiki gündel ilanlarına baktığımızda satışta olan ikinci el arabada toplam sayı 684 binden fazla ilanın satışta olduğu ve bu sayının her gün daha da arttığı görüldü. 

SATIŞLAR AZALDI

İkinci el araba piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, kasımda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17, ekime göre de yüzde 34 geriledi. Kasım, pandeminin etkilerinin güçlü hissedildiği nisan ayından sonra en düşük satışların gerçekleştiği ikinci ay oldu.

SATIŞLAR İKİ GELİŞME SONRASI AZALDI

İkinci araba alımı sayısının azalmasında iki önemli gelişme rol oynuyor. Bunlardan ilki Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmesi. Faiz artırımına gidilmesi sonrası 1'in altında olan taşıt kredileri 1.50 seviyelerine kadar yükseldi.

Diğer etken ise ikinci elde ithalat izni iddiaları oldu. Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre bazı ülkelerden ikinci el araba alımına izin verilebileceğine yer verildi. Bu açıklama sonrası arabasını elinden çıkarmak isteyenler az da olsa fiyat düşürdü. Alıcılar ise ikinci el araba alımında ithalat izninin çıkmasını beklemeye başladı ve araba almaktan vazgeçti. 

FİYAT DÜŞÜŞLERİ BAŞLADI

Faiz indirimi ve ikinci elde ithalat izni iddiaları sonrası , pandemi sürecinde fahiş zamlarla artan ikinci el arbaa fiyatlarında yükseliş yerini az da olsa düşüşe bıraktı. Araçlarda yüzde 10 'lara varan indirimler oldu.