Hükümet Açıkladı: Faizsiz Kredisiz Ev ve Araba Almak İsteyenlere İyi Haber

Ülkemizde birçok kişi, ev ve araba almak için faizli kredi çekmek zorunda kalıyor. Son dönemlerde ise faizsiz şekilde ev araba almanın yeni bir yolu çıktı. Faizsiz ev ve araba almak isteyen vatandaşlar , FPK sistemleri ile ev ve araba sahibi oluyor. Bu konuda hükümetten bir son dakika açıklaması geldi.

Hükümet Açıkladı: Faizsiz Kredisiz Ev ve Araba Almak İsteyenlere İyi Haber

Faizsiz ev ve araba almak isteyenlere müjdeli haber.

Bilindiği üzere birçok firma, FPK sistemi ile vatandaşları ev ve araba sahibi yapıyor. Bir kişi, faizsiz ev sahibi olmak istiyorsa bu sistemlerden birine üye oluyor. İlk olarak bir katılım ücreti veriliyor ve ev ya da araba almak istediğini belirtiyor. Sisteme ilk girildiğinde ne kadarlık bir ev ya da araba alınacağı belirtiliyor. Örneğin 300 bin liralık sisteme giriş yapıyorsunuz ve bu sistemde vereceğiniz toplam para taksitlere bölünüyor. Her ay ödeme yapıyorsunuz ve ev-araba alma sırası size geldiğinde kaç lira için sisteme girdiyseniz o kadar değerde bir ev ya da araba alıyorsunuz. Bu para sistem tarafından ödeniyor ve siz taksitlerinizi ödemeye devam ediyorsunuz. 

DEVLET GÜVENCESİ GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yaptığı son dakika açıklamasında FPK sistemi ile ev , araba sahibi olmak isteyenleri sevindirdi. Bakan Elvan açıklamasında bu sisteme girenlerin devlet güvencesine alınması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Bakan Elvan yaptığı açıklamada "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu başkanımızdan süratle bir çalışma yapılıp bakanlığımızla paylaşılmasını istedik. Sektörü disipline etme adına bir çalışma yapılıyor. Teknik düzeyde bitirme aşamasına gelindi. Eğer böyle bir kanun teklifi verilmesi hususu benimsenirse, biz adım atmak arzusundayız" ifadelerini kullandı. 

KAÇ KİŞİ VAR?

Şimdiye kadar bu sistemden binlerce kişi ev ve araba aldı. Son verilere göre 260 binden fazla kişi bu sisteme dahil. Şimdiye kadar kurulan şirket sayısı 40 civarında. Birçok şirket, söz konusu FPK sistemini kullanarak faizsiz şekilde ev ve araba sahibi oluyor. 

FAİZSİZ NASIL OLUYOR? FPK SİSTEMİ NEDİR?

Bu sistemi özetlemek gerekirse, 10 kişinin her birine 100 bin lira lazım diyelim. Bu 10 kişi her ay 10 bin TL ödemeyi havuz sistemine yapıyor. Her ay 100 bin toplanmış oluyor. Toplanan bu 100 bin her ay bir kişiye veriliyor. 10 ayın sonunda o 10 kişiye de 100 bin veriliyor.

FPK: Faizsiz, Peşinatsız, Kredisiz 

Siz daha önce bu sistemi kullandınız mı? Kullanır mıısnız? Yorum kısmı aşağıda.