Evi Olan Herkesi İlgilendiriyor Ödemelerde Bugün Son Cezası Var

Emlak vergisinin ikinci taksitinin bugün son günü. Bugün ödeme yapılmadığı takdirde cezaya düşecek ve faizi ile beraber ödenecek.

Evi Olan Herkesi İlgilendiriyor Ödemelerde Bugün Son Cezası Var

Milyonlarca gayrimenkul sahibine emlak vergisi ödemesi nedeniyle haber geldi. İkinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor.

Cezası Var

Emlak vergisi, zamanında ödenmediği takdirde faiz eklenerek cezaya biniyor. Ev sahipleri bu sefer faizli ödemek zorunda kalıyor. Dört yılda bir komisyonlar tarafından belirlenen emlak vergisine esas arsa ve arazi birim değerleri, ara yıllarda ise TÜİK tarafından açıklanan yeniden değerleme oranın yarısı miktarında artırılıyor.

Zam Beklentisi Yüzde 61’in Üzerinde

2023 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 122,9 olarak açıklandı. Emlak vergisi de bunu yarısı oranında yükseleceği için yüzde 61,5 civarında zamlanması bekleniyor. Yani emlak vergisini 100 lira ödeyen bir vatandaşın önümüzdeki yıl için 161,5 lira ödemesi bekleniyor.

Ödemeler Nasıl Yapılacak

Geçen yıl gayrimenkul alan vatandaşların vergilerini bu yıl ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan gayrimenkulün ödemesi ise 2023 yılında yapılacak. Ödemeler, gayrimenkulün bulunduğu belediyeye hava yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yatırılabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /