Ev Almak İsteyen 300 Bin Kişiye Şok: Dolandırıldılar

Yıllarca para biriktiren vatandaşlar ev almak için arayışlara başladı. Ancak dolandırıcılar, ev alma hayali kuran vatandaşları , çeşitli yöntemlerle kandırıp paralarını aldı.

Ev Almak İsteyen 300 Bin Kişiye Şok: Dolandırıldılar

Ev almak isteyen 300 bin kişi dolandırıldı.

Yıllarca ev alma hayali kuran yüz binlerce kişi dolandırıldı. Çoğu İstanbul'da olmak üzere ev almak isteyen birçok kişi, farklı yöntemlerle dolandırılarak ev alamadı ve parasından oldu. Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve bu konuya çözüm gelmesi gerektiğini savundu. Hanelçi yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 300 bin kişinin konut dolandırıclığına uğradığını, açılan davaların çoğunun ise sonuçsz kaldığını söyledi ve Meclise seslendi.

TBMM Dilekçe Alt Komisyonu'nda yaptığı sunumda, ülke genelinde 300 bin kişinin konut alırken nitelikli yalanlarla, hile ile çeşitli şekillerde aldatılarak dolandırıldığını söyleyen Hanelçi, "Bireysel hukuk mücadelesi ile çözümünün imkansız olduğu, yıllardır verilen hukuk mücadelesi ile ortaya çıkmıştır. Bu nedenle meclisimizin yasama gücünü kamu yararına olacak şekilde kullanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Esenyurt'ta 30 bin, İstanbul'da 100 bin, ülkemiz genelinde 300 bin kişi konut alırken nitelikli yalanlarla hile ile çeşitli şekillerde aldatılarak mağdur edilmiş, kısacası dolandırılmıştır. Kanunlara uygun satış yapılması sağlansa kimse dolandırılmazdı. Sesi duyan bazı devlet büyüklerimiz 'hukuka gidin hukuka" diyen Hanelçi, devletin bu konu hakkında çalışma yapması ve mağduriyetlerin önüne geçmesi gerektiğini söyledi.