Başvurmayanın Belgesi Yandı! İmar Barışı Ödemeleri için Son 3 Haftaya Girildi

İmar Barışı için başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresinin dolmasına kısa bir süre kaldı . Bu haktan faydalanmak isteyen vatandaşların Yapı Kayıt belgesi bedelini yatırma işlemlerini 31 Aralık'a kadar tamamlaması gerekiyor.

Başvurmayanın Belgesi Yandı! İmar Barışı Ödemeleri için Son 3 Haftaya Girildi

Başvurmayan Yandı! İmar Barışı Ödemeleri için Son 3 Haftaya Girildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan, ruhsatsız ya da ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için başlatılan imar barışı uygulamasında başvuru yapan vatandaşların yapı kayıt belgesi bedeli yatırma süresi alınan karar neticesinde 1 Temmuz'da uzatılmıştı. Söz konusu sürenin dolmasına 3 hafta gibi bir süre kaldı. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödeme için son tarih 31 Aralık 2019, bu tarihten sonraya kalınması durumunda belgenin iptali söz konusu olabilir.

Yetkililer , imar barışı başvurusu yapanların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'inin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerektiğini hatırlatarak, kalan kısmın son ödeme tarihinin 31 Aralık olduğunu bu sürenin geçmesi halinde belge iptalinin gerçekleşeceğini belirtiyor. Vatandaşların son güne kadar ödemeyi aksatmasının doğru olmadığını, oluşabilecek aksilik, yoğunluk gibi durumlarda tüm belgenin iptalinin söz konusu olacağını belirten yetkililer, "Milyonlarca insanın başvurduğu bir uygulamada aşırı yoğunluk olabileceğinin unutulmaması lazım" diyor.