Bankalara Kredi Borcu Olanlara Kötü Haber (Ziraat-Vakıf-Halk-Garanti-Akbank-Qnb-Ing-İş Bankası-Denizbank-Yapı Kredi-TEB-HSBC)

Bankalara kredi borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada kredi yapılandırmasında kötü haber verildi.

Bankalara Kredi Borcu Olanlara Kötü Haber (Ziraat-Vakıf-Halk-Garanti-Akbank-Qnb-Ing-İş Bankası-Denizbank-Yapı Kredi-TEB-HSBC)

Kredi borcu olanlara kötü haber.

Türkiye Bankalar Birliği bir açıklama yaptı ve kredi borcu olan, daha önce yüksek faizden çektiği kredisi için yapılandırma bekleyen vatandaşları üzen haberi verdi. 

MERKEZ BANKASI ART ARDA FAİZ İNDİRDİ

Geçtiğimiz yıl 20 'nin üzerinde olan politika faizi, 10 'un altına kadar getirildi. Son yapılan PPK toplantısında faiz indirim kaarı çıkmazken, faizlerin normal seviyelere gelmesi sonrası, daha önce yüksek faizle kredi çekenler yapılandırma beklentisi içine girdi.

YAPILANDIRMA NEDİR?

Kısaca yapılandırma şu örnekle anlatılabilir;

Bir kişi geçtiğimiz yıl yüzde 2 seviyesinden faizle konut kredisi çekmiştir. Bu kişi 12 ay ödeme yaptıktan sonra kredi faizi 1 'e indi. Yapılandırma olması durumunda bu kişi, kalan borcunu yüzde 2 faizle değil de yüzde 1 faizle öder. Yani bankaya daha az ödeme yapılmış olur. 

VATANDAŞLAR MAHKEMEYE GİTTİ

Son faizi ndirimleri sornası da yapılandırma gelmeyince binlerce vatandaş, tüketici mahkemelerine başvuru yaptı. Yapılan başvuruda kredi yapılandırması yapılması istendi. Ancak TBB 'den kredi borcu olan vatandaşlara kötü bir haber geldi. Açıklamada konut kredisinde yapılandırmanın yasal olarak mümkün olmadığına yer verildi. 

Yapılan son dakika açıklamasında kredi yapılandırmaları ile ilgili “Kullandırılmış ve geri ödemesi devam eden tüm tüketici kredileri ile ilgili olarak müşteri talebi gereğince bankalarımız için yapılandırma yapılması zorunluluğundan söz edilmesi hukuken mümkün değildir”  ifadelerine yer veridi. 

BANKA İSTERSE YAPABİLİR

TBB, hukuken yapılandırmanın mümkün olmadığını söyledi. Ancak bankalar , istemeleri durumunda kredi yapılandırması yapabilirler. Peki sizin hangi bankaya ne kadar borcunuz var? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak yapılandırma için mağduriyetinizi dile getirebilirsiniz.

BANKALARDAN YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN