Bakan Nebati Ev Fiyatları İle İlgili 81 İlin Belediyelerine Çağrıda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklaması yaptı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 21. Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Nebati burada yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışlarla ilgili 81 ildeki belediyelere ,belediye başkanlarına seslendi.

Bakan Nebati  Ev Fiyatları İle İlgili  81 İlin Belediyelerine  Çağrıda Bulundu

Bakan Nebati, başta İstanbul olmak üzere diğer tüm belediyelere çağrıda bulunurken mahalle aralarında yapılaşma bekleyen arsaların hızlı bir şekilde yapılaşmasına izin verilmesini, bu konuda belediyelerden destek istediklerini dile getirdi.Bakanlık ve hükümetin tek hedefinin ev fiyatlarını düşürmek olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Nebati, "Biz bakanlığımız ve hükümetiniz olarak hedefimiz elimizden gelen her türlü gayreti konut piyasasında oluşan ihtiyacın hızlı bir şekilde giderilmesi noktasında adımlar atmaktır" dedi.

Yerel yönetimlerdende  destek talebinde bulunan Bakan Nebati, "Yerel yönetimler de bu konuda bize destek verirlerse özellikle İstanbul'da hızlı bir şekilde ve özellikle de mahalle aralarındaki arsaların hızlı bir şekilde konut üretimini gerçekleştirecek imkanları seferber etmekle, bu yıl içerisindeki İstanbul'daki konut arzını karşılayacak şekilde bir sonuçla karşı karşıya kalabiliriz. Biz varız, biz hazırız. Her türlü imkanı ortaya koyacak gücümüz var." ifadelerini kullandı.


64 Bin Kişi Tespit Edildi


Bakan Nebati dünkü  yaptığı açıklamada ,konut kredisi faiz indirimi sonrasında konut fiyatlarını rekor düzeyde arttıran 64 bin kişinin tespit edildiğini söylemişti. 
Bakanın açıklamasından sonra fiyatları fahiş arttıran bazı ev sahiplerinin fiyatları hemen düşürdüğü söylenildi.