Bakan Kurum Açıkladı TOKİ Konutlarına Başvuran ve Geçerli Başvuru Sayısı Açıklandı

Son Dakika. Dün itibariyle başvurusu sona eren sosyal konut projesinde başvuru sayısı açıklandı. En çok merak edilen gençlerin başvuru sayısı da belli oldu.

Bakan Kurum Açıkladı TOKİ Konutlarına Başvuran ve Geçerli Başvuru Sayısı Açıklandı

Eylül ayında duyurulan ve başvuruları başlatılan “İlk Evim, İlk İşyerim” projesine ait rakamlar açıklandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada başvuran sayısının 8 milyon olduğunu belirtirken geçerli başvuru sayısını da paylaştı.

5 Milyon Geçerli Başvuru

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlk Evim projemize milletimiz güvendi, inandı! 1.5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu. Geçerli başvuru sayısı 5 Milyon 135 Bin 324! Projemize en çok da gençlerimiz ilgi gösterdi. 2 Milyon 30 Bin 277 gencimizin başvurusu var. En çok başvuru ise İstanbul’dan” açıklamasını yaptı. Yapılan açıklamaya bakıldığında yaklaşık 3 milyon vatandaşın başvurusunun iptal edildiği görülüyor.

Kura Çekimi Ne Zaman?

Kura çekiminin de bir an önce yapılacağını açıklayan Bakan Kurum, açıklamasının devamında, “Daha başvuru süreci devam ederken, geçen hafta ilk temellerimizi attık. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz.

Projemize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz! Milletimiz için en güzelini yaptık, yapıyoruz, yapacağız!” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /