Asgari Ücretliye TOKİ'den Müjdeli Haber

TOKİ 'den vatandaşlara iyi haber geldi. Ev almak isteyen dar gelirli vatandaşları sevindiren açıklamada devletin konut satışlarında vergi indirimi ve kredi taksitlerinde devlet desteği sağlanacağı bildirildi. Öte yandna peşin ödemelerde yüzde 22 'ye varan indirimler uygulanacak.

Asgari Ücretliye TOKİ'den Müjdeli Haber

Ev almak isteyenleri sevindiren açıklama.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmaları için hükümetin harekete geçtiğini bildirdi. Bakan Kurum, TOKİ 'nin hedef kitlesinin alt ve orta gelir grubu aileler olduğunu ifade ederek  "Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuyoruz. Alıcıların çoğu borçlarını aylık taksitler halinde ödemeyi tercih ediyor. İndirim kampanyaları ile tüm borcunu ya da borcunun bir bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlarımıza alternatif imkanlar sunuyoruz" sözlerini söyledi.

10 BİN AİLE EV VE İŞYERİ ALDI

Son 5 yıl içinde 300 bine yakın konut inşa edildiğini söyleyen Bakan Kurum, geçtiğimiz Mart ayında başlatılan tapusunu hemen almak isteyenlere yönelik yüzde 22 indirim kampanyasından yaklaşık 10 bin konut ve işyeri alıcısının faydalandığını dile getirdi.

AYLIK TAKSİTLER

Ev almak isteyen vatandaşların genellikle aylık taksitleri tercih ettiğini ifade eden Bakan Kurum evlerin aylık 400 TL gibi ücretlerle satıldığı ifade etti. Bakan , peşin ödemelerde vatandaşların yüzde 22 'lik bir indirimden faydalandığını da söyledi ve açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  "Bu yıl itibarıyla gerçekleştirilen indirim kampanyasında 510 bin lira borç bakiyesi kapatıldı"

TOKİ başvurusu yapabilmek için vatandaşların ,  o ilin sınırları içinde en az bir yıl oturuyor olması gerekmektedir. 2+1 konutlar için 25, 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. 2+1 konutları için 500 lira, 3+1 konutlar için de 1.000 lira başvuru ücreti verilmesi isteniyor.

İşte TOKİ sayfasında başvurusu devam eden projeleri.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA