Araba Alacaklar Dikkat: Taşıt Kredisinde Önemli Değişiklik Yapıldı

Araç almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. BDDK'dan yapılan açıklamada taşıt kredisinde vade düzenlemesine gidildiği, artık kredilerin en fazla 36 ay vade ile verileceği bildirildi.

Araba Alacaklar Dikkat: Taşıt Kredisinde Önemli Değişiklik Yapıldı

Taşıt kredisinde vade sayısı düşürüldü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada taşıt kredisinde vade sayısında düzenleme yapıldığına yer verildi. Düzenlemede kredi kartı taksitlerinde de azalmaya gidildiğine yer verildi. Söz konusu düzenlemeye göre kredi kartı taksitlendirmesinde sürelerin basılı ve küçle halinde olmayan kuyumla ilgili garcamalarda 8 aylık süreden 6 aya çekildiğine yer verildi. 

Fiyatı 3500 liranın altında olan televizyon alımları haricinde elektrik eşya alımında taksit sayısı 6 aydan 4 aya çekildi. Bunun yanı sıra mobilya ve elektrikli eşya alımında 18 ay olan taksit sayısı ise 12 aya düşürüldü. 

TAŞIT KREDİSİNDE VADE SAYISI DÜŞTÜ

Yeni düzenlemeye göre taşıt kredisinde de vade sayısı düşürüldü. Daha önce 48 ay vadeye kadar verilen taşıt kredisi 36 aya kadar çekildi.  Artık araba almak için kredi çekecek vatandaşlara 3 yıla kadar kredi verilebilecek.

TAŞIT kredisi faiz oranları için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA