AK Parti Hazırladı: Araba Alımı Satımında Yeni Vergi Geliyor... Noterde Alınacak

Son dakika haberi: AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifinde ikinci el araç alımı satımında yeni vergi getirilmesi planlanıyor. Binde 5 oranında getirilecek vergi noterde alınacak.

AK Parti Hazırladı: Araba Alımı Satımında Yeni Vergi Geliyor... Noterde Alınacak

İkinci el arabaya vergi geliyor.

İkinci el araba piyasasında düenleme geliyor. AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifinde araba alımı satımına vergi getirileceği bildirildi. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kaleme aldığı yazısında kriterler ile diğer detaylar belli olmaya başladı.

ÖTV 'ye tabi olan ürünlerin teslim edilmesi, ilk iltisabı ya da ithalatı nedeniyle doğacak vergi tahsil güvenliğini sağlamak amacıuyla bu ürünleri imal eden ithal eden ya da satan kişilerden teminat aloınacak. Teminat yeni işe başlayan kişiler için bir milyondan fazla uygulanacak. Faaliyete devam edenler ise son bir yıldaki tahakkuk tutarının ortalamasını verecek

Prim ile teşvikler ve desteklerden faydalanamayanlar için geriye d önük faydalanmanın kapıs kapanacak. 

Taslak olarak şimdiden hazırlanan ve önümüzdeki günlerde kanun teklifi haline getirilip meclise sunulacak teklif ile ikinic el araç alımı satımına da düzenleme geliyor. 

NOTER'DE BİNDE 5 VERGİ

Noterlerde yapılan ikinci el araç alımı satımı işleminde artık binde 5'lik vergi uygulması yapılacak. Söz konusu vergi ,ü aracın ilk tescil edilmesinden sonraki birinci satış ile devir işleminde alım satım bedeli üzerinden uygulanacak.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA