300 Bin TL Konut Yardımında İller Belli Oldu İşte Şartlar ve Merak Edilenler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan eşi vefat etmiş kadınlara 300 bin TL konut desteğinde iller ve şartlar belli oldu.

300 Bin TL Konut Yardımında İller Belli Oldu İşte Şartlar ve Merak Edilenler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut için 300 bin TL destek vereceğini açıkladı. Projenin detaylarını açıklayan Bakan Derya Yanık, konut verilecek illeri de açıkladı. İşte merak edilenler ve cevapları

Kaç Kişi Bu Yardımdan Yararlanacak?

Toplamda ihtiyaç sahibi kadınlara 2 bin 23 adet konut verilecek. Proje için 607 milyon TL bütçe ayrılırken hane başına 300 bin TL destek verilecek.

Konut Temini Nasıl Olacak?

Eşi vefat eden kadınlara konut yapımı veya satın alma şeklindeki iki farklı yöntemle konut temini sağlanacak.

Konutlar Kaç Metrekare Olacak?

Konutlar 80 metrekare olacak şekilde tasarlanacak. Konut almak isteyenler için ise bu şartlara yakın olan konutlar tercih edilecek.

Konutun Sahibi Eşi Vefat Eden Kadın Mı Devlet Mi Olacak?

Konutların mülkiyeti, SOSYAL Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının (SYDV) olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı sunulacak. Yani hak kazanan kişiler kira ödemeden evde kalacak, ancak tapu onların olmayacak.

Hangi Şehirlerde Bu Konutlar Yapılacak?

İlk etapta 4 ilde protokol imzalandı. Şuan için Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Samsun illerinde protokol imzalanmış, projenin hayata geçirilmesi için 67 SYDV ile arsa temini, proje çalışmaları gibi protokol çalışmalarına devam ediliyor.

Bu Konutlara Başvuru Şartları Nelerdir?

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

- 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcısı olmak

- Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olmak,
- Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek,
- Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak şartlarını taşımak gerekecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /