250 Bin TOKİ Evi İçin Başvuru Şartları Belirlendi Kim Ne Kadar Taksit Ödeyecek İkamet Şartı Nasıl

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak adlandırılan ve 250 bin konutun yapılacağı TOKİ için başvuru şartları belirlendi. Peki başvuru şartlarında neler aranıyor?

250 Bin TOKİ Evi İçin Başvuru Şartları Belirlendi Kim Ne Kadar Taksit Ödeyecek İkamet Şartı Nasıl

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının TOKİ ile birlikte yürüttüğü ve Türkiye geneli 250 bin TOKİ konutu için başvuru şartları belirlendi. Aylık belli taksitlerle yapılacak ödemeler de vatandaşların hangi koşullarda bu konutlardan yararlanacağı belli oldu.

İkamet Şartı

TOKİ aracılığıyla inşa edilecek bu konutlar için ikamet şartı aranıyor. Buna göre proje ili sınırlarında en az 1 yıl ikamet etmiş olmak gerekiyor veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmaması gerekiyor. Bununla beraber bir hanede sadece tek bir kişi başvuru yapabilecek.

Yaş Şartı

Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış ve 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek. Bunların, eşlerinin veya çocuklarının üzerine konut tapusu olmaması gerekiyor.

Gençlere Ev Şartı

Açıklanan duyuruda gençlere, şehit yakınlarına, emeklilere, gazilere, ve engellilere özel kontenjan ayrılacak. Genç kategorisinden yararlanmak ve başvurabilmek için 1991 Eylül ayından sonra doğmuş olmak gerekiyor.

Hane Gelir Şartı

Başvuru yapabilmek için hanenin belli bir gelirin altında geliri olması gerekiyor. Türkiye geneli (İstanbul hariç) başvuru yapabilmek için hane gelirinin 14 bin TL ve altında, İstanbul için başvuru yapacakların hane gelirinin 16 bin lira ve altında olması gerekiyor.

Ne Kadar Taksit Ödenecek, Kaç Ay Vade Olacak

Sosyal konut başvurusu yapacak vatandaşlar için ödeme kolaylığı da getirildi. Yapılan açıklamada aylık taksitler, hane gelirinin yüzde 30’unu geçmeyecek şekilde taksitlendirilecek. Örneğin haneye gelen aylık gelir 10 bin lira ise aylık en fazla 3 bin lira taksit ödenecek.

Bunun yanında 20 yıla varan 240 taksit imkanı sunulacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /