2. El Araba Fiyatlarında 2021'in İlk İndirim Dalgası Geldi

İkinci el arabada 2021 yılının ilk indirim dalgası geldi. Gelen son bilgilere göre 7 markanın 10 modelinde önemli indirimler geldiği görüldü.

2. El Araba Fiyatlarında 2021'in İlk İndirim Dalgası Geldi

İkinci elde fiyat indirimi müjdesi geldi.

Sabah Gazetesi 'nden M. Fatih Gediman'ın bugün kaleme aldığı yazısında ikinci el arabada fiyat indirimlerinin geldiğine yer verildi. Yeni yılın gelmesi ile birlikte artması beklenen fiyatlar tersine döndü ve birçok aracın ikinci el fiyatında indirimler geldi. Gelen indirimlere bakıp bir çizelge oluşturulduğunda son aylarda bazı otomotiv şirketlerinin bazı modellerinde ciddi indirimler olduğu görüldü. 

Bunlara baktığımızda ilk araç Ford Fiesta olarak karşımıza çıkıyor. Geçen sene pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde fiyatı 100 bin liraya kadar çıkan 2009 model fiesta, 87 binlere kadar geriledi. 

Listedeki ikinci araca baktığımızda Renault'un Megane modelinde indirim geldiği görüldü. Renault'un C segmentindeki en önemli temsilcilerinden olan Megane 2 'nin 65 bin liranın altına gerilediği görüldü. 

En çok tercih edilen markalardan olan Hyundai'de İ10 fiyatları indirime geçti. Şehir içinde en çok tercih edilen araçlardan olan İ10'un 2009 ve 2010 model benzinli araçlarının 90 bin liranın altına gerilediği ve 88 bin lira civarına satıldığı görüldü. 

Yine son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Nissan'ın Micra modeline de talep artıyor. Pandemi döneminde çokça tercih edilen ve bu nedenle fiyatı oldukça artan, dijital klima, hız sabitleme, yol bilgisayarı ve daha birçok özelliği ile kolay kullanımı ile tercih sebebi olan  Nissan Micra da fiyat indirimleri başladı ve 2011 model Micra'nın fiyatının 120 bin lira seviyesine gerilediği görüldü. 

Binek araçlar sınıfına baktığımızda fiyatı düşen diğer araç Linea oldu. Fiat'ın en çok tercih edilen otomobillerinden olan Linea'da 2021 model araçlar 90 bin liraya kadar gerilemiş durumda. Ağustos ayında bu araçlar 110 bin liradaydı.

Yine Renault'un en çok kullanılan modellerinden olan Clio'da da fiyat indirimleri geldi. 2006 model 1.5 motor gcüne sahip olan Clio'nun 60 bin liraya gerilediği görüldü. 

Fiyat indirimi gelen bir diğer araç Toyota Corolla'nın Sol modeli oldu. Benzinli olmasına rağmen az yakan bu arabanın 2007 modeli 60 bin liranın altına kadar geriledi. 

Öte yandan ortalama Punto fiyatlarının 63 bin lira bandına gerilediği açıklanırken Peugeot'un 206 model arabası da  62 bin lira civarında.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA