Yüz Binlerce Kişiye Erken Emeklilik Başvurusu (EYT'ye Değil EPT'ye Emeklilik)

Emeklilikte yaşa takılan yüz binlerce kişi çözüm beklerken Emeklilikte Prime Takılanlara emeklilik geldi. Bankalar, yapılandırmaya başvuru yapanların prim ödemeleri için kredi veriyor. Kredi başvuruları başladı.

Yüz Binlerce Kişiye Erken Emeklilik Başvurusu (EYT'ye Değil EPT'ye Emeklilik)

EYT'ye değil EPT'ye emeklilik geliyor.

Binlerce vatandaşın büyük bir merakla beklediği emeklilik için açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, sosyal medya hesabı üzeirnden borç yapılandırması ile ilgili yaptığı açıklamada 7 milyondan fazla kişinin 110 milyar liralık borcunu  yapılandırdığını söyledi ve konu ile ilgili, "110 milyarlık alacak yapılandırıldı. Buna karşılık 4.1 milyar lira tahsil edildi" ifadelerini kullandı.

Yapılandırmaya başvuru yapanlar için ilk taksit ödemesi şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Şubat ayı sonuna kadar yapılandırma borcunu ilk taksitte ödeyenlerin faizleri yüzde 90 oranında silinecek. İlk taksitte borcunun tamamını ödemeyenler için ise ikinci taksit ödemesi 31 Mart 2021 tarihine kadar apılacak.

SGK BANKALARLA PROTOKOL İMZALADI

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında bir protokol imzalandı. İmzalanan prokolde sigortalılara kredii le emeklilik imkanı sunulacak. Sigoprtalılar, yapılandırmaya yaptıkları başvuru sonrası paralarını peşin ödemenin son gün olan 31 Mart tarihine kadar ödemeleri durumunda sigorta primleri tamamlanacak ve emekli olmaya hak kazanacaklar. 31 Mart 2021 tarihine kadar ilgili bankalara giden ve aylık 1.60'lık faiz oranı ile kredisini çekip primlerini yatıranlar, diğer şartları sağlaması durumunda emekli olabilecekler.

Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi "www.gib.gov.tr" veya "e-devlet - www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabiliyor. Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Bankalar, söz konusu kredileri 36 ay vadeye kadar vatandaşlara kullandıracak.

EYT ÇÖZÜM BEKLİYOR

Emekliliklte yaşa takıldığı için emekli olamayan yüz binlerce kişi, EYT konusunda düzenleme bekliyor.