Yeni Şafak: EYT'liler SGK'yı Batıracak

Emeklilikte yaşa takılanların tepkisini çeken haber. Yeni Şafak 'ta yer alan haberde EYT 'lilerin taleplerinin SGK 'yı batıracağına yer verildi.

Yeni Şafak: EYT'liler SGK'yı Batıracak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Yeni Şafak 'tan tepki çeken açıklama.

Yeni Şafak Gazetesi 'nde bugün yayımlanan haberde , EYT 'lilerin taleplerinin SGK 'yı batıracağına yer verildi. Söz konsu haberde CHP 'li Belediyelerin emeklilikte yaşa takılanların toplantılarını organize ve finanse ettikleri belirtildi. Söz konusu haberde 1999 yılında yasa çıkarıldığı ve bu yasa ile emekliliğin yeniden düzenlendiğine yer verildi.

Yeni Şafak, haberinin devamında ise EYT talebi ile bu emeklilik sisteminin delinmek istediğini ve milyonlarca yeni kişinin emekli olacağı belirtildi. Mevcut emeklilere yeni emeklilerin de eklenmesi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilere yılda ödeyeceği miktar 250 milyar TL 'den 390 milyar TL 'ye çıkacak.

EYT yasasının çıkmasının devlete 140 milyon TL olacağının belirtildiği söz konusu haberde sadece maliyet ve CHP'nin verdiği destekten bahsedildi. EYT 'nin kazanılmış bir hak olup olmadığı meselesi ise haberde yer almadı.

Bu da EYT 'lilerin tepkisine neden oldu.

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN