TÜİK Enflasyonu Sonrası Memur ve Emekli Zammı Hesaplandı

TÜİK, Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Ekim ayı enflasyon oranı yüzde 3,54 olarak hesaplandı. Dört aylık oranlara göre kesinleşen zamlar hesaplandı.

TÜİK Enflasyonu Sonrası Memur ve Emekli Zammı Hesaplandı

Temmuz ayında memur ve emekliye yapılan zamlardan sonra gözler Ocak ayındaki zamlara çevrildi. Enflasyon farkına göre alınacak zamlar sonrası gözler hesaplamalara çevrildi. TÜİK, bugün Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Dört aylık enflasyon rakamlarına göre memur ve emeklinin ocak zammı hesaplandı.

Temmuz ayı enflasyon oranı yüzde 2,37 olarak açıklandı, Ağustos ayı enflasyon oranı yüzde 1,46 olarak açıklandı, Eylül ayı ise yüzde 3,08 olarak açıklandı. Bu üç ayın enflasyon farkı yüzde 7,06 olmuş oldu.

Ekim ayı enflasyon oranı da yüzde 3,54 olarak hesaplanırken dört ayın enflasyon oranı yüzde 10,84’e çıkmış oldu. Toplu sözleşme dahil memur ve memur emeklisi zammı ise yüzde 11,84 oldu.

En Düşük Emekli Maaşı

TÜİK tarafından açıklanan bu 4 ayın enflasyon rakamlarına göre en düşük emekli maaşı 3.500 liradan 3.879 liraya çıkacak. Bu rakam kasım ve aralık ayı enflasyon rakamlarının eklenmemiş hali olduğu için 2 aylık rakamda buna eklenip zamlar yeniden belirlenecek.

En Düşük Memur ve Memur Emeklisi Zammı

Bu dört aylık verilere baz alınarak yapılan hesaplamada en düşük memur emeklisi maaşı 6. 077 liradan 6 bin 797 liraya çıkıyor.

En düşük memur maaşı ise 9 bin 109 liradan 10 bin 188 liraya çıkacak.

Son iki aylık verilerde hesaplanarak yeni maaş zamları ortaya çıkacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /