TESK'ten 'Bağ-Kur' Çıkışı: 7 Bin 200'e İndirilmeli

TESK Genel Başkanı Palandöken, SSK ve Bağ-Kur'lular arasındaki farkların giderilerek, iki kesim arasında eşitlik sağlanması gerektiğini söyledi.

TESK'ten 'Bağ-Kur' Çıkışı: 7 Bin 200'e İndirilmeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, SSK'lı çalışanların emeklilik işlemleri için 7 bin 200 prim gününün yeterli olması fakat esnaf ve sanatkarlar için emeklilikte 9 bin günü doldurma şartının esnetilmesi, Bağ-Kur'luların da prim günü sayısının 7 bin 200'e indirilmesi gerektiğini söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan yazılı açıklamada, "SSK'lı çalışanların emekliliği için 7 bin 200 prim gün sayısı yeterliyken esnaf ve sanatkarımız emeklilik için 9 bin günü doldurmak zorunda. Arada bin 800 prim günü, yani yaklaşık 5 yıllık fark var. Tüm kesimlerin eşit haklara sahip olması ve sosyal güvenlikte norm birliğinin sağlanması için prim gün sayısı eşitlenmeli." ifadeleri yer aldı. TESK Genel Başkanı prim gün sayısının yanı sıra, hastalık, iş kazası, yaşlılık ve ölüm hallerinde de iki kesim arasındaki ayrımların sonlandırılması gerektiğini belirtti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA