Son Dakika: İntibak Yasası Bekleyen Emeklilere Kötü Haber 2019

Türkiye genelinde yüz binlerce emekli vatandaş intibak yasasının çıkmasını bekliyor. Önceki gün bir açıklama gelmiş ve yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu 'na geleceği bildirilmişti. Kanun teklifi genel kurula geldi ama..

Son Dakika: İntibak Yasası Bekleyen Emeklilere Kötü Haber 2019

İntibak yasası bekleyen emeklilere kötü haber.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin uzun süredir bekeldiği intibak düzenlemesi için bir yasa teklifi hazırladı. Hazırlanan yasa teklifi TBMM' ye geldi. 

İntibak bekleyen emekliler bu sayfada >> TIKLA KATIL

2000  senesindne önce emekli olanlar ile sonrasında emekli olanların maaşları arasındaki farkın düzeltilmesi için  hazırlanan kanun teklifi direk TBMM Genel Kurulu 'na geldi. 

Oylamadan önce TBMM Genel Kurulu 'na seslenen Fethi Gürer,  “Emeklilere ödenen üç ayrı ücret bulunuyor. 2000 yılından öncekiler, 2000-2008 arası, 2008'den sonraki emekli ücretleri. 2008 yılında yapılan aylık bağlama oranındaki düzenlemeyle emekli maaşları da aşağı doğru gitti. Emekliler tarafından ‘intibak düzenlemesi’ olarak bilenen ve bu yönde de talepleri olan kanun teklifinin komisyonlarda görüşülüp Meclise gelmesi ve kanunlaşmasının büyük arzusu içindeydim, bu gerçekleşmedi. 37. maddenin dayanağıyla bugün buraya huzurunuza getirdim. Ülkemizde emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını ortadan kaldırmadan öte emekliler arasındaki maaş farklılığını da sonlandıracak bu kanun teklifimi desteklemenizi talep ediyorum." dedi.

ÇAY PARASI ARTIK ONLARA YÜK

Emeklilere artık dışarıda çay içmenin bile yük olduğunu ifade eden Gürer, emeklilerin bir kıraathaneye gidemediğini , sadece parklara giderek dinlendiğini ve minimum miktarda para harcamaya çalıştığını söyledi. Gürer sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Oysa bunlar, 25 yıl bu ülkede prim ödeyerek devletine katkıda bulunmuş, emek vermiş, bu yoldan kendi birikimlerini halkı için feda etmiş insanlar. Bu insanlara sahip çıkmanın Meclisimizin sorumluluğu ve görevi olduğunu düşünüyorum. Türkiye emekli maaşında 37 ülke arasında 35. sırada. 37 ülkede yapılan araştırmada, ülkemiz ne yazık ki emeklilere ödenen maaşla 35. sırada yer alıyor. Bir ülkenin büyüklüğü, güçlülüğü, ekonomisinin büyüklüğü emeklisine ödediği maaşla ölçülür. Hepiniz bir gün emekli olacağınızı düşündüğünüzde onların yaşadığı dramı hissedeceğinizi düşünüyorum. Çünkü emekli olanların torunlarına karşı, çocuklarına karşı, aile sorumluluğu içinde mağduriyetlerinin varlığı hepimizi yaralamalı ve üzmelidir.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ

Emeklilerin asgari ücretin altında maaş aldıklarını ifade eden Gürer, “Bildiğiniz gibi, aylık bağlama oranlarının dışında şu anda emekliler açlık sınırının altında maaş almaktadır. Hatta ve hatta asgari ücretin de altında maaş alan çok sayıda emekli vardır. 1.000 lirayla ilgili getirilen düzenleme dahi ne yazık ki uygulanmadığı için mağduriyetler artmıştır. Bu bağlamda, emekliler en az asgari ücret düzeyinde emekli maaşı almalıdır. Bunun için de yapılacak düzenlemelere CHP olarak biz destek veriyoruz.

Doğalgaza, elektriğe, çaya gelen zamlar karşısında emeklilerin hak ettikleri bir ücrete kavuşmamaları kabul edilemez.” dedi.

YASA TEKLİFİ OYLANDI AMA..

Gürer 'in hazırladığı kanun teklifi TBMM Genel Kurulu 'nda oylandı. Oylanan kanun teklifi AK Parti 'nin oyları ile reddedildi. 

EMEKLİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN