Son Dakika: EYT'nin Devlete Maliyeti İçin Açıklama

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sabah Gazetesi , EYT 'nin devlete maliyeti hakkında açıklamada bulundu.

Son Dakika: EYT'nin Devlete Maliyeti İçin Açıklama

Sabah Gazetesi: EYT 'nin maliyeti 100 milyar.

Sabah Gazetesi 'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın EYT hakkında yaptığı  "Ülkenin başına erken emekliliği dolayanlar siyasi rant peşinde. Bu milletin zararına, seçim kaybetsek de yapmayacağız" açıklamasının ardından bir haber yayımlandı. 

Yayımlanan haberde , emeklilik için yaşa takılanların Türkiye genelinde 5-6 milyon civarında olduğuna yer verildi. Bu açıklamada en düşük memur maaşının 1600 TL olduğu ve bunun üzerinden bir hesap yapıldığında 100 milyar TL 'lik maliyet oluştuğu bildirildi. 

199 yılında bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlememede emeklilik için yaş şartı getirildi. Buna göre erkekler 60, kadınların ise 58 yaşında emekli olmalarına karar verilip prim ödeme gün sayısı 7 bine çıkarıldı. 99 öncesi işe giren kadınlarda 40 ile 58, erkeklerde de 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildi.

AK PARTİ VE MHP REDDETTİ

Muhalefet partileri TBMM 'ye bir kanun teklifi sundu. Sunulan kanun teklifinde bir komisyon kurulması ve komisyonun EYT hakkında çalışma yapıp gerçek maliyetin araştırılması istendi. Ancak AK Parti ile MHP , EYT 'nin devlete maliyetinin fazla olacağını ifade ederek bu kanun teklifini reddetti. 

754 MİLYAR TL ZARAR

6 milyona yakın EYT 'linin olduğunu bildiren Sabah Gazetesi, yaşa takılanların emekli edilmesi durumunda , 20 yıla yakın maaş alacakları ve bu vatandaşların devlete maliyetinin 754 milyar TL olacağı bildirildi. 

Yaşa takılanlar bu sayfada toplanıyor >> TIKLA KATIL