Son Dakika: Emeklilerin Maaş Zammında Düzenleme

Emeklilerin yeni dönem maaş zamları hakkında dikkat çeken düzenleme açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre artık hedef enflasyonun da hesaba katılacağı öğrenildi.

Son Dakika: Emeklilerin Maaş Zammında Düzenleme

Emekli memur maaş zammında düzenleme.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Kamunun yönettiği ve yönlendirdiği fiyatlardaki artışlar, gerçekleşen enflasyon yerine hedef enflasyona göre yapılacaktır." ifadelerini kullandı. 

MEMUR MAAŞLARI

Bu açıklamaya bakacak olursak memur maaşlarındaki değişim, toplu sözleşme görüşmelerinde artık hedef enflasyon da dikkate alınacak ve zam oranı buna göre belirlenecek.

ASGARİ ÜCRET

Her sene Aralık ayında belirlenen asgari ücret zammı , önceki yılda gerçekleşen enflasyona göre tespit ediliyor. Artık yeni dönemde hedef enflasyon da hesaba katılacak ve yeni yıl zammı buna göre uygulanacak.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA DÜZENLEME

Emeklilerin maaşları ise önceki yılın enflasyonuna göre belirleniyordu. Yeni dönemde hedef enflasyonun da hesaba katılacağı ve maaşlara gelecek zammın bu şekilde belirleneceği öğrenildi. Sizce hedef enflasyona göre mi yoksa gerçekleşen enfalsyona göre mi zam yapılmalı? Yorum kısmı aşağıda.