Ocak'ta Dilekçe Verirlerse, Fazladan 360 TL Maaş Alacaklar

2018 yılında dilekçe sunarlarsa, 90 ile 360 TL arasında daha fazla maaş alabilecekler.  

Ocak'ta Dilekçe Verirlerse, Fazladan 360 TL Maaş Alacaklar

Emeklilik hayali kuranlar en çok kendilerine ne kadar maaş bağlanacağını merak ediyor. Sigortalılık süresi, prim günü ve yaş şartlarını sağlayarak emeklilik hakkı kazanan SSK ve Bağkur sigortalılarının emeklilik dilekçelerini sundukları tarihler, bağlanacak emekli aylığı tutarlarında belirleyici oluyor.

Emekli maaşları, ortalama aylık kazanç tutarı ile aylık bağlama oranının çarpımıyla belirleniyor. Posta'da yer alan habere göre, hesaplanan maaş, senenin ilk altı aylık döneminde emekli olunması halinde emekli aylıklarına ocak döneminde yapılan zam oranı kadar, yılın ikinci yarısında emekli olunması halindeyse öncelikle ocak dönemi, daha sonra temmuz döneminde yapılan zam oranı kadar artırılıyor. Ortalama kazanç ve güncelleme katsayısı maaş tutarını belirlemede kullanılıyor. Güncelleme katsayısının ne olacağı da enflasyona ve büyüme hızına bağlı.  Mevcut veriler 2019'da güncelleme katsayısının bu sene yapılan zammın üzerine çıkacağını gösteriyor. Bunda enflasyonun senelik yüzde 20'nin üzerinde tamamlanacak olması da etkili.

Bu sebeplerden dolayı, emekli olacaklara uyarılar geliyor, uzmanlar "2018 yılında emekli olmayı hak edenler acele etmesin. 2 ay sonra, yani 2019 Ocak ayında emekli dilekçelerini vermeleri durumunda kendilerine daha fazla emekli maaşı bağlanır. Aylıklarda yüzde 6-7 yani 90 lira ila 360 lira arasında bir artış olur. Bu şekilde 2 ay kaybınız olsa da ömür boyu fazla maaş alacaksınız." diyor.