O Emekliler Dikkat: Bayram İkramiyesi İçin Önemli Karar

Bayramlara kısa süre kala emekli olduğu için bayram ikramiyesi alamayan vatandaşları sevindiren karar KDK 'dan geldi.

O Emekliler Dikkat: Bayram İkramiyesi İçin Önemli Karar

Emekliye bayram ikramiyesinde KDK 'dan önemli karar.

Kamu Denetçiliği Kurumu, "dostane çözüm yolu" kapsamında SGK ile yaptığı görüşmelerde emekliyi sevindiren haberi verdi.

Geçtiğimiz 5 Nisan 2019 günü emekli olmak için dilekçe veren vatandaş, prim ve yaş ile diğer şartları taşıdığı için emekliliğe ayrıldı ve bu kişiye emekli aylığı bağlandı. Nisan ayında emekli olan vatandaşa , Ramazan Bayramı 'ndan önce devlet tarafından 1000 TL baryam ikramiyesi verilmedi. 

Emekli, bayram ikramiyesini alamadığını görünce durumu 14 Haziran 2019 günü Kamu Denetçiliği Kurumu 'na bildirdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu , başvuru yapan emeklinin durumunu inceledi ve vatandaşa maaş bağlanmasından sonraya  denk gelen Ramazan Bayramı 'nda 1000 TL' lik ikramiye ödemesinin verilmediğini tespit etti.  Bu durum üzerine KDK incelemelerini tamamladı ve SGK ile "dostane çözüm yolu" kapsamında görüşmeleree başladı.

İKRAMİYE ÖDENDİ

KDK ile SGK arasında başlayan görüşmeler emekli vatandaş açısından olumlu sonuçlandı ve emekliye Ramazan Bayramı öncesi ödenmeyen 1000 TL 'lik bayram ikramiyesi ödemesi verildi. KDK 'ya yaptığı başvuru sonrası emekli ikramiyesini alabilen emekli KDK 'ya ikramiyesini aldığına dair bir bilgilendirme ve teşekkür mektubu gönderdi. 

2012 HAZİRAN AYINDA KURULDU

Vatandaşın hakkını gözeten ve bugüne kadar birçok konuyu çözüme kavuşturan ,birçok mağduriyeti dile getiren , devlet ile vatandaş arasında arabulucu görevi gören KDK ,  "İdarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını incelemek, insan haklarına ve adalet anlayışına, hukuka ve hakkaniyete söz konusu davranışların uygunluklarını inceleyerek araştırmak ve önerilerde bulunmak" amacıyla Haziran 2012 tarihinde kurulmuş ve  Mart 2013 tarihinden itibaren vatandaşların itiraz başvurularını alarak çalışmalarına başlamıştı. 

EMEKLİLERİ SEVİNDİREN KARAR

Bu karar sonrası birçok kişi de başvuru yapmak için hazırlandı. Siz de Bayramdan önce emekli olmuşsanız ve ikramiyenizi almamışsanız KDK 'ya başvuru yapabilirsiniz.

EMEKLİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN