MHP'den Flaş EYT ve YHS Açıklaması: Kritik Görüşme..

MHP Milletvekili 'nden son dakika emeklilikte yaşa takılanlar ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı açıklaması geldi. Açıklama kamubulteni.com 'un haberinde.

MHP'den Flaş EYT ve YHS Açıklaması: Kritik Görüşme..

MHP'Den son dakika EYT ve YHS açıklaması.

MHP 21 ve 27. dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt 'tan son dakika açıklaması geldi. Sosyal medya hesabı Twitter 'dan açıklamada bulunan Enginyurt, emeklilikte yaşa takılanlar ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı mağruiyetleri hakkında Berat Albayrak ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Enginyurt sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak beyefendiye, TBMM Bütçe görüşmeleri esnası verilen arada,EYT ve YHS sorunları başta olmak üzere beklentileri anlattık. Yakın alakayla dinleyen ve ilgilendiklerini ifade eden Sayın Bakanımıza teşekkür ederim."

ÇALIŞMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlığının bütçe görüşmelerinde EYT le ilgili konuşan Zehra Zümrük Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikte yaşa takılanlar… “Bu konuyu hiç konuşmuyor.” deniyor, bu konuda zaten Cumhurbaşkanımız gündemimizde olmadığını belirtti ama öncelikle ben de konuşmuş olmak adına, sorunuzu cevaplamış olmak adına şunu söylemek isterim: Burada bir yanlış algılama var, emeklilikte yaşa takılma yanlış bir kavramsallaştırma çünkü emekliliğin temel şartlarından biri ve olmazsa olmazı belirli bir yaşı tamamlamak. Bütün dünyada emeklilik için de bir yaş sınırı mevcut.

İlk defa Türkiye’de 1992’de yaş şartı kaldırıldı ama sistem de çökme noktasına geldi ve 1999 yılında bu yaş şartı tekrar getirildi. “1999” diyorum yani bu yaş şartını getiren de AK PARTİ hükûmetleri değil."

EYT haberlerinden bildirimle haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN