Meral Akşener'den Dikkat Çeken EYT Teklifi

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'den dikkat çeken teklif geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında bugün mecliste neler söylendi. Detaylar ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Meral Akşener'den Dikkat Çeken EYT Teklifi

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dikkat çeken RYT açıklamasında bulundu.

"Doğu Türkistan'da AKP susuyor, Andımız konusunda CHP susuyor. Biz neyi görüyorsak onu söylüyoruz, neye inanıyorsak onu haykırıyoruz. Bu yüzden başımız dik, sesimiz gür. Biz milletin partisiyiz, biz milletin ta kendisiyiz"  diyerek sözlerine başlayan Meral Akşener, FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması yönünde de şu açıklamaları yaptı:

"Yasama yılının başında bir araştırma önergesi vermiştik. FETÖ'nün siyasi ayağının meclis tarafından araştırılmasını istedik. Eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi ama siyasi ayağı hala ortada duruyor. Mesela bu ihanet şebekesinin hiç milletvekili yok muydu? Hiç grup başkanvekili, hiç bakanı yok muydu? Hiç genel başkan yardımcısı yok muydu? Hiç başkanlık divanı üyesi yok muydu? Verdiğimiz önerge AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Geçtiğimiz hafta yine önerge verdik. AK Parti ve MHP yine karşı, yine reddedildi. FETÖ'nün siyasi ayağının açığa çıkmasını istemiyorlar. Biz HDP'nin 'evet' dediği önergeye 'evet' demeyiz diyorlar. Ama Tunceli'de donarak şehit olan askerlerimiz için HDP ile aynı oyu kullanarak 'hayır' diyorlar" 

EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerine de değinen Akşener, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Diyorlar ki 'Biz İYİ Parti'nin önergesine evet oyu vermeyiz.' Bu bahanelere sığınanlara buradan çağrıda bulunuyorum; İYİ Parti'nin önergesine evet demek, size ağır geliyorsa buyurun siz getirin, biz evet diyelim."

EKONOMİK SORUNLAR

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara değinen Akşener, "Krizin çok daha ağırlaşacağı döneme yaklaşıyoruz. Bütün veriler gösteriyor ki cep delik cepken delik. Kriz gittikçe derinleşiyor. Cumhurbaşkanının ekonomi ile ilgili konulara hiç girmemesi bunu gösteriyor. Önce dış güçleri ve papazı bahane etti. Papazı verdikten sonra ekonomi ile ilgili bir şey söylemiyor. Damat ne zaman konuşsa dolar fırlıyor. Bütün veriler gösteriyor ki 2019 yılında ekonomimizin büyüme ihtimali yok" ifadelerini kullandı.

EYT HABERLERİ KAMUBULTENİ'NDE

Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında haberlerden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara