Kanun Teklifi TBMM'ye Verildi: En düşük Emekli Aylığı 8 Bin 506 TL Oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi, emekli aylıklarında artış ile ek destekleri de kapsayan ve 6 maddeden oluşan kanun teklifini hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına sundu. Teklif ile beraber en düşük emekli aylığının net asgari ücret olan 8.506 liraya çıkarılması önerildi. CHP grup başkanı vekilleri Özgür Özel, Engin Altay ile Engin Özkoç tarafından hazırlanan, 'Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunları Değişiklik Yapılm

Kanun Teklifi TBMM'ye Verildi: En düşük Emekli Aylığı 8 Bin 506 TL Oluyor

Türkiye'de Emekli Aylıklarının Ortalaması 3500 İle 5000 TL Arasında Değişiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'nın 2. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir ve anayasanın 6. maddesine göre bütün vatandaşlar, Sosyal Güvenlik hakkına sahiptir. 30 ile 35 yıl çalıştıktan sonra emekli olmaya hak kazanacak yurttaşlar, emeklilik dönemlerinin huzur ve refah içerisinde geçirmek isterken ülkenin kötü ekonomik koşulları sebebiyle ne yazık ki insanca yaşamalarını da sağlayacak bir maaş ya da gelir alamamaktadır. 


Türkiye'de emekli vatandaşların büyük çoğunluğu 3.500 ile 5.000 TL arasında emekli maaşı almaktadır. Bu emekli maaşı ile geçinmek mümkün değildir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekilleri tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlarına kanun teklifi ile beraber bütün emekli vatandaşlarının alacakları emekli aylıklarının en az asgari ücret kadar olması amacıyla teklif sunuldu.