Kabine Toplanıyor! Emeklinin Bayram İkramiyesine Ne Kadar Zam Yapılacak ? İşte Rakamlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün tüm bakanları topluyor. Kabinenin masasında bulunan önemli konulardan biriside emeklinin bayram ikramiyesine gelecek zam konusu. Peki Emeklinin Bayram İkramiyesine Ne Kadar Zam Yapılacak ? İşte Rakamlar..

Kabine Toplanıyor! Emeklinin Bayram İkramiyesine Ne Kadar Zam Yapılacak ? İşte Rakamlar

Milyonlarca emekli vatandaş Ramazan Bayramı öncesinde hesaplarına yatacak Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağını merak ederken, konunun bu akşam yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılması bekleniyor. 

Bayram İkramiyerleri Kabinenin masasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu akşam toplanacak kabine önemli konuları masaya yatıracak. Masaya yatırılacak ve karar bağlanması beklenen konulardan bir tanesi de emekli vatandaşlara dini bayramlardan önce ödenen bayram ikramiyelerinin ne kadar zamlanacağı konusu olacak.

Bayram İkramiyelerinin 1.500 – 1750 aralığına çıkarılması gündemde

Emekli vatandaşlara her bayram ödenen bayram ikramiyeleri geçtiğimiz sene 1.100 TL ‘ye çıkarılmıştı. Artan enflasyon ile birlikte emeklinin bayram ikramiyesinin bu sene ki bayramlar için enflasyon oranına göre 1.500 – 1.750 TL aralığına çıkarılması gündemde. Son kararın bu akşam yapılacak olan kabine toplantısında verilmesi bekleniyor.

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak ?

2022 yılı Ramazan bayramının 2 Mayıs günü olması sebebiyle emeklinin bayram ikramiyelerinin bu tarihten yaklaşık 1 hafta önce hesaplara yatması bekleniyor. Daha önceki bayramlar da emeklilerin bayram ikramiyeleri yaklaşık olarak bayramlardan bir hafta önce hesaplarda olmuştu. Buradan yola çıkarak bu sene ki zamlı bayram ikramiyelerinin 25 - 26 Nisan tarihlerinde hesaplarda olması kuvvetle muhtemeldir.