İş Arayan EYT'liye İŞKUR'un Cevabı: "Sana Nasıl İş Bulalım"

Emeklilikte yaşa takılan bir vatandaş , iş için Türkiye İş Kurumu 'na başvuru yaptı. İŞKUR yetkilisinin cevabı tepki çekti.

İş Arayan EYT'liye İŞKUR'un Cevabı: "Sana Nasıl İş Bulalım"

İŞKUR 'dan EYT'liye tepki çeken cevap.

Mersin 'de yaşamakta olan 56 yaşındaki bir vatandaş, emeklilikte yaşa takılan biri. Yaşı nedeniyle emekli olamayan vatandaş, çalışmak, iş bulmak için İŞKUR 'a gitti. İŞKUR 'a giden EYT 'li vatandaşa tepki çeken cevap geldi. 

Edinilen bilgilere göre EYT 'li iş arayan vatandaşa İŞKUR yetkilisinin, "Amca daha gençler iş bekliyor. Sana nereden iş bulacağız" dediği öğrenildi. 

Evrensel Gazetesi 'nden Ergin Çağlar 'a konuşan  56 yaşındaki EYT'li işsiz Yılmazoğlu, gece kondoda yaşadıklarını söyledi ve "Şu anda bir gecekonduda yaşıyoruz. Başka bir yerde ev tutmak istedim ama kiralar çok fazla olunca mecbur gecekonduda kalıyoruz. Gecekonduya da aylık 450 TL kira ödüyorum. Ortalama 150 TL elektrik, 100 TL suya veriyoruz. Kesinlikle bizler et yiyemiyoruz. Kasabı unuttuk. Kriz yok diyenler inanın hiçbir şey bilmiyorlardır. Kriz fazlasıyla var. Günden güne kötü oluyor. Eskiden çalıştığımızda aldığımız para çoluğumuza çocuğumuza yetiyordu." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ OLSAM...

Yılmazoğlu şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

"İki tane okuyan çocuğum var. Aylık aile olarak masrafımız 3 bin 500 TL'yi buluyor. Borç içinde yaşıyoruz. Emekli olsam alacağım para bizi bir nebze rahatlatır. Ama yine de çalışmak zorunda kalırız. Çünkü emekli maaşı en fazla bin 800 TL'dir. O parayla yaşanılmaz. Emekli olsam yine de çalışırım. Bütün siyasi partilere, devlet büyüklerine bir çağrımdır. Acilen bu işsizlik ve pahalılığa çare bulmaları lazım. Biliyorum bizden daha kötü durumda olan insanlar var. Türkiye'de en büyük sorun işsizliktir."

EYT'liler ise emeklilik için genç, iş aramak için yaşlıyız ne yapalım? sorusunu soruyor.

Kadın-erkek EYT'liler bu sayfada toplanıyor  TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA