Hükümetten Flaş EYT ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 'tan emeklilikte yaşa takılanlar ve kıdem tazminatı hakkında son dakika açıklaması geldi.

Hükümetten Flaş EYT ve Kıdem Tazminatı Açıklaması

Son dakika: Hükümetten EYT  açıklaması.

Hürriyet 'e röporta veren Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, EYT ve ek gösterge hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

EYT 'lilerin yaş ortalamalarının 43 ila 47  arasında olduğunu ifade eden Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Bunların yüzde 80-90'ı da çalışmaya devam ediyor. Biliyorsunuz, emekliliği hak etmenin üç şartı var: yaş, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi. Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılanlar dediğimizde, yaştan dolayı emeklilik hakkını kazanamayanlar var. Konuyu etraflıca inceledik ve birden fazla alternatif üzerinden çalışıp maliyetleri çıkardık. Yüksek maliyetinin yanı sıra sosyal güvenlik reformundan bir geri dönüşü ifade ettiği için ilke olarak da karşıyız. Reformu geriye döndürmek aktüeryal dengenin bozulması demek"

Peki sizce EYT çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KADIN ERKEK EYT'LİLER   bu sayfada >> TIKLA KATIL

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatı hakkında konuşan Bakan Selçuk, "11. Kalkınma Planı'nda, 'kıdem tazminatı reformu, tarafların sosyal mutabakatıyla gerçekleştirilecek' diye ifade ettik. Dolayısıyla, sosyal mutabakatı önemsiyoruz. Şu anda kıdem tazminatı şöyle olur veya olmaz' diyemem. Çünkü sosyal taraflarla bu konuyu tüm boyutlarıyla konuşamıyoruz. Hemen kırmızı çizgiler çekiliyor. Maalesef, sosyal tarafların tüm netliği konuşamadığı her konu, hep arafta kalıyor" ifadelerini kullandı.

Ek gösterge açıklaması için TIKLAYIN

EYT HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA