Geri Sayım Başladı EYT’de 3 Formül Ortaya Çıktı 6,5 Milyon Kişiyi Kapsıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada bakanlık bünyesinde EYT için bir çalışma grubunun oluşturulduğu belirtilerek yol haritası açıklandı. Konuyla alakalı EYT’de 3 formül ortaya çıktı, nedir onlar?

Geri Sayım Başladı EYT’de 3 Formül Ortaya Çıktı 6,5 Milyon Kişiyi Kapsıyor

Milyonlarca vatandaş uzun zamandır emeklilik hakkında yapılacak çalışmayı beklerken Bakan Vedat Bilgin’den dün heyecanlandıran bir açıklama geldi. Bakan Bilgin, "Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Maliye Bakanlığı da sürece katılacak. En uygun formülü devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin’in açıklamaları sonrası birkaç alternatif ve önerinin değerlendirildiği, çalışma kapsamında sendikalarla diyalog halinde olunacağı belirtiliyor. Üzerinde henüz karar kılınmış resmi bir formül olmasa da gelen talepler ve dünyadaki örneklerine bakılarak bazı formüller üzerinde duruluyor.

İşte EYT’de En Çok Konuşulan Formüller

1- 15 yıl çalışma süresi 3600 prim gününü dolduranlarda ve 8 Eylül 1999 öncesi sigortası olanlarda emeklilik için yaş şartı aranmaması öncelikli talep. Bu formüle göre 6,5 milyon kişi düzenlemeden yararlanacak.

2- Erkeklerde 25 yıl ve 9 bin prim, kadınlarda 20 yıl ve 7 bin 200 primin tamamlanması halinde yaş şartına bakılmadan emeklilik formülü.

3- Eylül 1999'da çıkan yasa çerçevesinde emeklilik yaşını doldurmak için beklenen sürenin yarı yarıya azaltılması ve yüzde 2 maaş kesintisiyle erken emeklilik formülü de değerlendirilen başlıklardan biri.

Alternatiflerin her biri maliyetleriyle birlikte değerlendirilecek ve uygun olanlar hakkında daha fazla mesai harcanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /