Flaş İddia: Emekli Bayram İkramiyesi Kalkacak mı?

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin kalacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki emeklilerin 1000 TL bayram ikramiyesi kalacak mı? Banka ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte detaylar.

Flaş İddia: Emekli Bayram İkramiyesi Kalkacak mı?

Flaş haber: Emekli banka promosyonu kaldırılacak iddiası.

Önceki gün yayımlanan Fox ana haber programında Fatih Portakal , emekliler için dikkat çeken bir haber yaptı. Çalışanların ve emeklilerden hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan tüm vatandaşlardan kesinti olacağı ve bu şekilde hazineye katkı sağlanacağı bildirildi. 

YÜZDE 5 KESİNTİ

Haberde emeklilerin maaşlarından yüzde 5 'lik sağlık kesintisi olması için çalışmaların yürütüldüğüü ve emeklilerin bayram ikramiyelerinin iptal edilmesi hususlarının görüşüldüğü bildirildi. Kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemesinin SGK 'da masaya yatırıldığı ve bu konular üzerinde görüşmelerin devam ettiği iddia edildi. 

MEMURLARDAN MAAŞ KESİNTİSİ

T24 'te yayımlanan haberde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'ın talimatı ile bir çalışma başlatıldığı ve çalışanlar ile memurlardan Hazineye maaş kesintisinin gündemde olduğu bildirildi. 

Söz konusu çalışmalarla ilgili konuşan Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal  bu duruma tepki gösterdi. Portakal tepkisini, "Devlet hep halktan tasarruf bekliyor, devlet tasarruf etsin deyince devlet hayatta tasarruf etmiyor. Eğer yasalaşacak olursa ki vermiyoruz, iflahımız kesilir. Umarım sadece bir niyet çalışmasıdır. Tedbir almak istiyorsanız siz tasarruf edin" şeklinde dile getirdi.

SGK HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

Yüzde 5 'lik kesinti ve emeklilerin bayram ikramiyelerinin iptal edilmesi için çalışmalar yapıldığı iddia edldi. Bu iddialar gündemde dolaşırken SGK henüz bir açıklama yapmadı. 

Peki sizce emekli bayram ikramiyeleri kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Ankete katılım için :  TIKLA KATIL

2020 BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN?

İlk ikramiye Ramazan Bayramı öncesi verilecek. 24 Mayıs 2020 Pazar günü Ramazan Bayramı 'nın ilk günü olacak. 18-22 Mayıs günleri arasında emeklilerin ilk bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak.

Kurban Bayramı ise 31 Temmuz 2020 gününe denk geliyor. 27-30 Temmuz günleri arasında ise bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ HABERLERİNDNE ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN