Flaş Gelişme: EYT'lilere Borç ve Yasal Takip Şoku

Düzenleme için heyecanlanan binlerce emeklilikte yaşa takılan vatandaşa GSS prim borcu şoku geldi. Binlerce kişiye gelen mesajda GSS borcunun ödenmesi gerektiği, ödenmemesi durumunda yasal takip başlatılacağı bildirildi. İşte o mesaj.

Flaş Gelişme: EYT'lilere Borç ve Yasal Takip Şoku

EYT'lilere GSS borcu şoku.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların birçoğuna dün ve bugün mesajlar geldi. Yaşa takıldığı için emekli olamayan , özel sektörün işe almadığı vatandaşlar , işsiz kaldığı tarihten sonra otomatik olarak GSS 'li olmaktadır. 

Otomatik şekilde Genel Sağlık Sigortası 'na bağlanan vatandaşlar , her ay prim ödemesi yapmak zorunda kalacak. 

2019 YILI GSS AYLIK PRİM NE KADAR?

Sosyal güvenlik sisteminde 2012  yılında bir değişiklik yapılmıştı.  Sistemde değişiklik yapılmasını öngören 5510 sayılı yasa ile 1 Ocak 2012 'den sonra çalışmadığı veya emekli olmadığı için sigortası olmayan vatandalar, otomatik şekilde GSS  kapsamına alınıyor.  2019 yılında GSS primin aylık tutarı 76.75 TL seviyesinde.

İŞSİZLER MAĞDUR

Üniversiteyi bitiren ancak iş bulamayan , emeklilik için yaşı küçük denilen, ancak çalışmak için ise büyük olan EYT 'lilerin GSS borçları var. 

Birçok vatandaşın binlerce TL GSS prim borcu bulunmaktadır. GSS primlerini aylık şekilde ödemeyen vatandaşların, bu borçları birikir. Ödeme yapılmaması durumunda yasal takibe kadar gider.

BİNLERCE EYT 'LİYE MESAJ

2019 yılının son günlerine girilirken , emeklilikte yaşa takılan binlerce vatandaş GSS borcu şoku yaşadı. İşte o mesajlardan biri.

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

GSS BORCU OLANLAR DÜZENLEME BEKLİYOR

Çalışamadığı için parası olmayan  ve bu nedenle GSS borcunu ödeyemeyen vatandaşlar , bu konuda düzenleme yapılmasını istiyor. 

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN