Flaş: Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Son Dakika Açıklaması Geldi: "EYT Düzenlemesi.."

Emeklilikte yaşa takılan on binlerce vatandaşı sevindiren gelişme geçtiğimiz gün yaşanmıştı. Bu gelişme sonrası kritik görüşmelerin yapıldığı bildirildi.

Flaş: Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Son Dakika Açıklaması Geldi: "EYT Düzenlemesi.."

EYT 'de bir son dakika açıklaması daha.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir komisyon kurulması talimatı verdiği haberi geçtiğimiz gün gelmişti. Edinilen son bilgilere göre konu ile ilgili Sosyal Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin 'e görev verildiği öğrenildi.

1999 yılından bu yana devam eden EYT sorununda, 8 Eylül 1999 'dan önce SSK ’lı, Bağkur'lu ve Emekli Sandığı mensubu olarak iş hayatına başlayanlar erkek ise 25 yıl ve 5000 gün, kadın ise 20 yıl ve 5000 gün şartıyla emekli olabiliyordu. 

Ancak 1999 senesinde çıkarılan kanunla emeklilik yaşı ve primleri yükseltildi. 1999 öncesi sigorta girii olan kadınların emeklilik yaşı 38 'den 58 'e, erkeklerin emeklilik yaşı ise 43 'ten 60 'a yükseltildi. SSK 'ya tabi çalışanlar için prim de 7 bin güne yükseltildi. 

Bu kanun on binlerce kişiyi mağdur etti. Emekliliğine kısa süre kalan vatandaşlar ,düzenleme sonrası uzun yıllar beklemek zorunda kaldı. 

İLK GÖRÜŞME YAPILDI

Yaşa takılan on binlerce kişi düzenleme beklerken geçtiğimiz gün bir haber geldi. Yapılan açıklamada EYT 'lerin sorunlarını görüşmek üzere bir komisyon kurulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın talimat verdiği aktarıldı. 

Edinilen bilgilere göre heyet,  geçtiğimiz hafta  Çankaya Köşkü ’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile  bi görüşme gerçekleştirdi ve EYT ile ilgili sorunları aktardı. Bu konuda bir açıklama yapan TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç da EYT konusunda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

Konu ile ilgili konuşan Kılıç şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirdi. EYT’lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. ‘Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var’ dedi. Somut bir adım atılmış oldu. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor.”

NTV’ ye bilgi veren Prof. Dr Vedat Bilgin, “Emeklilikte yaşa takılanlar homojen bir grup değil. Bu konuda durumu çok farklı olanlar var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak, şu an işin çok başındayız henüz somut bir gelişme yok...” dedi.

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ: "UZUN SOLUKLU OLACAK"

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın görevlendirdiği Prof. Dr. Vedat Bilgin 'Emeklilikte yaşa takılanlar homojen bir grup değil, değerlendiriliyor. Bu konuda durumu çok farklı olan kimseler var. Çalışmalarımız uzun soluklu olacak' dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Erdoğan 'ın talimatı ile kurulacak komisyon , emeklilikte yaşa takılanlar ile sorunları ele alacak ve bir çözüm yolu arayacak. 

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN