EYT’yi Birkaç Ay İle Kaçıranlar İçin TBMM'ye Kanun Teklifi Verildi

9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı bir şekilde işe başlayanlar açısından emeklilik yolu açıldı. SGK uzmanları ise 1999 tarihinin tamamının da aynı şekilde EYT yasası kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Bu işte bununla ve emekliliği maaşlarına gerçekleştirilecek oran zam ile alakalı yeni bir gelişme meydana geldi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile beraber EYT problemi çözüme kavuştu. 1999 tarihi öncesi sigortalı bi

EYT’yi Birkaç Ay İle Kaçıranlar İçin TBMM'ye Kanun Teklifi Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bununla beraber yapmış olduğu açıklamada;

“Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma avantajını yakalıyor. Emeklilik hakkının kullanılması konusunda herhangi bir yaş koşulu uygulamayacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımızın bir bölümü hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştı. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini ise çok kısa süre içerisinde tamamlayacağız.”

Dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile beraber 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan vatandaşlar, emekliliğe hak kazanacak. Diğer taraftan emekli olma şansının birkaç gün ya da birkaç ay ile kaçıran vatandaşların da aynı şekilde EYT düzenlemesinden faydalanmaları amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni teklif sunuldu.