EYT’nin, Devlete Ne Kadara Mal Olacağı Açıklandı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasının etki analizlerini neticesinde devletin hazinesine yüklenecek rakamın 300 milyar lira olduğu hesaplandı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlenmesine  ‘yaş sınırı’ getirilmesi planlamasının nedeni ortaya çıktı. Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştirilen EYT zirvesinin sonrasında düzenlemeye yaş sınırı getirilmesi gündemdeki yerini aldı. Buna göre herhangi bir sınırlama getirilmeden gerçekleştirilecek düzenleme ile beraber yaklaşık olarak 2 milyo

EYT’nin, Devlete Ne Kadara Mal Olacağı Açıklandı

Bu açıdan bakıldığında EYT çalışmasından faydalanabilmek amacıyla prim gün sayısı ile yıl koşulunun yanı sıra aynı zamanda erkeklerde 50, kadınlarda 48 veya kadınlarda 50 ve erkeklerde 52 yaş sınırı getirilmesi üzerinde durulduğu aktarıldı.

Eyt'nin Hazineye Maliyeti 300 Milyar TL

Çalışma ile beraber 1 milyon 700 bin ile 2 milyon çalışanın bir anda emekli olmasının üretime zarar vereceği ve bunun da mal ve hizmet fiyatlarına olumsuz bir şekilde etki edeceği, emekliliğin işvereni kıdem tazminatı yükümlülüğü ile karşı karşıya bırakacağı ve devlete de yıllık 300 milyar TL tutarında mali yük getireceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan EYT Açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Azerbaycan Türkmenistan devlet başkanları 1. zirvesine katılmak amacıyla Türkmenistan'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Türkmenistan ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularına cevap verdi. 

Erdoğan, burada yapmış olduğu açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar ile alakalı son günlerde bir tartışmanın olduğunu ve bir yaş koşulu getirilecek mi sorusunu ise emeklilikte yaşa takılanlar ikinci defa yaşa takılacak mı? Sorularına cevap verdi. Erdoğan yapmış olduğu açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hazine ve maliye bakanlığının şimdi EYT çalışması ile ilgili faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.