EYT’de Milyonları Üzecek Gelişme Ocak Ayında Zor Görünüyor

EYT’nin yürürlüğe girmesini dört gözle bekleyen vatandaşları üzen bir açıklama geldi. Ocak ayında yetişmesi zor görünüyor.

EYT’de Milyonları Üzecek Gelişme Ocak Ayında Zor Görünüyor

EYT’den yararlanacak milyonlarca vatandaş yılbaşından önce kanunun yürürlüğe girmesini bekliyordu, ancak yasalaşmasının 2023 yılına kaldığı EYT ile ilgili moralleri bozan bir açıklama geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “EYT düzenlemesi bize henüz gelmedi, bize geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi var. Bizden bir tarih istemeyin” dedi.

Şubat Ayına Kalacak Sinyali

Sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili açıklamalarının devamında EYT hakkında da açıklamalarda bulunan Elitaş, EYT ile ilgili çalışmayı bitireceklerini ancak kendilerinden bir tarih istememelerini belirterek, “Ocakta 2 haftalık çalışma haftamız kaldı. EYT düzenlemesi henüz bize gelmedi. EYT bize geldiği tarihten itibaren ertesi gün parlementoya kanun teklifi verilmesini düşünemezsiniz. Bize geldikten sonra 10 günlük bir çalışma süresi gerekiyor. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Bir bakıyorsunuz yeterli sayı bulunamıyor. Muhalefet bazen tıkayabiliyor. Muhalefetin engellemelerini de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil. Onun için bizi süreyle bağlama noktasında lütfen ağzımızdan bir söz almaya çalışmayın çünkü bu konuda söz veremiyoruz her şey değişiyor” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /