EYT’de En Düşük Emekli Aylığı Belli Oldu

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi için artık son viraja girildi. Şubat 2023'te ilk emekli maaşlarının hesaba yatması beklenirken diğer taraftan emekli maaşlarını nasıl hesaplanacağı da böylece belli oldu.

EYT’de En Düşük Emekli Aylığı Belli Oldu

Milyonları yakından ilgilendiren EYT düzenlemesinin aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması bekleniyor. Düzenlemeden faydalanmak isteyen fakat prim günleri az olan vatandaşlar sosyal güvenlik kurumunda askerlik, doğum borçlanması ve hizmet birleştirme işlemlerini yapmaya başladı.

EYT Maaşları 3 Dönem Üzerinden Hesaplanacak

Eyt'lilerin aylık hesaplarında 1999 senesi öncesi ve 1999 ile 2008 yılları arası ve daha sonrasında 2008'den sonraki dönem olmak üzere üç ayrı hesaplama yapılacak. 3 ayrı dönem için hesap yapılıp birleştirilerek.

Böylece eyt'lilerin emekli maaşları hesaplamalarında bütün kazançları göz önüne alınmış olacak.

En Düşük EYT Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

EYT düzenlemelerinde prim ile yıl sayısı koşullu değiştirilmeyecek nokta kadınlarda 20 ve erkeklerde ise 25 yıl boyunca çalışma şartı aranacak. 2022 senesinde en düşük EYT emekli aylığının 3.500 TL olarak hesapları yatacağı bildirildi.