EYT’de Emekli Olacak Kişi Sayısı ve Tarihi Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’nin Aralık ayında meclise getirileceği ve 2023’ten itibaren uygulamayı başlatacaklarını duyurdu.

EYT’de Emekli Olacak Kişi Sayısı ve Tarihi Açıklandı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, 2023’ten itibaren uygulamanın yürürlüğe gireceğini ve 1,5 milyon kişinin emekli olacağını söyledi.

1,5 Milyon Kişiye Emeklilik

Bakan Bilgin, TBMM’de yaptığı sunumda EYT’li sayısının öyle abartıldığı gibi 5 milyon, 8 milyon olmadığını, yaş şartının kaldırılması ile beraber 1,5 milyon vatandaşın bu haktan yararlanıp emekli olacağını söyledi.

Yüzde 87’si Hala Çalışıyor

EYT kapsamında değerlendirilenlerin büyük kısmının işçi olduğu ve yüzde 87’ainin henüz çalıştığını belirten Bakan Bilgin, prim gün sayısı ile hizmet yılı şartlarına takılanların yasa gereği bu şartları doldurmayı bekleyeceklerini belirtti.

Bakan Bilgin açıklamasının devamında EYT düzenlemesinin devreye girmesiyle beraber işverenlerin üzerinde önemli sayılacak miktarda kıdem tazminatı yükü oluşacağı, düzenlemenin gecikmesinde bu sorunlara ilişkin yapılan görüşmelerinde etkili olduğunu ifade etti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /