EYT’de Düğüm Çözülüyor: Onlar Da Faydalanacak?

Vatandaşım gündeminden düşmektedir bilmeyen EYT çalışmalarında artık sona gelindi. Yurttaşlar, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile alakalı gelişmeleri araştırırken diğer taraftan 18 yaşından öncesi açısından prim yatıranların ne olacağı merak konusu olmaya başladı. Peki, kimler emekli olabilir? İşte o çok araştırılan konu ile ilgili merak edilen bütün soruların cevapları...

EYT’de Düğüm Çözülüyor: Onlar Da Faydalanacak?

Emeklilik bekleyen milyonlarca EYT’nin gözü kulağı artık aralık ayına çevrildi.  önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınması beklenen düzenleme ile alakalı çalışmalarda artık sona gelindi. Emeklilikte Yaşa Takılan çok sayıda vatandaş, 18 yaşından önce sigorta girişi yapılanlar açısından ne olacağını araştırmaya başladı. 18 yaşından önce sigorta girişi bulunan vatandaşlar açısından prim günleri maaş hesabına nasıl yansıyacak? 18 yaşından önce sigortalı çalışan vatandaşlar emekli olabilecek mi? EYT’de nasıl faydalanacaklar?

18 yaş öncesi sigortalı olan vatandaşların sayısının oldukça yüksek olduğunu dile getiren uzmanlar, ‘yasa değişiminden önce özellikle de anne babalar, çocuklarının etkisiyle memesi açısından önceden sigortalı yapma çabası içerisine giriyorlar. O dönemde yaygın bir şekilde yapılmıştır.’ ifadelerini kullanıyor. 


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, en son yapmış olduğu açıklamada çalışma tamamlandıktan hemen sonra aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacaklarını dile getirmişti. Dün de kabine toplantısında bakan Bilgin bir sunum gerçekleştirdi. Takvim hızlandıkça Herkes, EYT’ sen nasıl faydalanacağını merak etmeye başladı.


Uzmanlar, kanunun 18 yaşından önce uzun vadeli sigorta kurlarına prim yatırım vatandaşların, yani normal şartlarda sigortalı vatandaşların sigortalılık sürelerinin 18 yaşını doldurdukları tarihte başlatılmasını öngördüğünü dile getirerek, 18 yaşından öncesi açısından ödenmiş olan primlerin prim ödeme günlerine dahil edileceğini ve bu sürelerin emekli aylıklarına yansıyacağını söylüyor.