EYT 'de Türkiye modeli.
Emeklilikte yaşa takılan vatandaları umutlandıran açıklama geçtiğimiz hafta geldi. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın EYT sorununun çözümü için bir komisyon kurulması talimatı verdiği bildirildi.
EYT talimatı sonrası detaylar belli olmaya başlıyor. EYT 'nin 20 yıl sonra ilk kez hükümet gündemine alındı.
MUHALEFET PARTİLERİ YASA TEKLİFİ VERMİŞTİ
Muhalefet partilerinin EYT hakkında geçtiğimiz yıl kanun tasarıları , araştırma önergeleri verdi. Ancak bu teklifler TBMM gündemine alınmadı.
Cumhurbaşkanı 'nın verdiği talimat sonrası Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Vedat Bilgin araştırmalara , incelemelere başladı. ETSYDD 'den 5 kişilik heyet ile bir görüşme yapan Bilgin, çalışmaların uzun soluklu olacağını söyledi.
8 Eylül 1999 'dan önce SSK 'lı olan kadınlar 20, erkekler ise 25 yıl sigortalı olarak çalıştığında ve 5 bin orim gününü tamamladığında emekli olabiliyordu. Kadınlar 50, erkekler 55 yaşında emekli oluyordu. Ancak 8 Eylül 'de yapılan düzenleme sonrası emeklilik yaşı erkeklerde 60, kadınlarda 58 olmuştu.
Bu yasa nedeniyle, primi doldurmasına ramen yaş haddi nedeniyle emekli olamayan vatandaşlara Emeklilikte Yaşa Takılanlar adı vriliyor.
Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili seçim öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'lerin .SGK 'ya yük olacağını söylemişti. Ancak kurulacak yeni komisyon, bu vatandaşların sosyal güvenlik sistemine aşırı yük getirmeyecek şekilde mağduriyetleri gidermeye çalışacak.
Komisyon şimdi EYT düzenlemesi için formül arayışına girdi. Daha önce yapılan açıklamada EYT 'de Finlandiya modelinin örnek alınacağı bildirildi. Ancak komisyon , diğer ülkelerin sosyal güvenlik sistemlerine de bakarak bir Türkiye Modeli oluşturacak.
Finlandiya modelinde , kanuni yaştan önce emekli olanların aylığında , erken emekli olunan her ay için emekli maaşında 0.4 'lük bir indirim yapılıyor ve emekli maaşı bu şekilde veriliyor.
Finlandiya 'nın yanı sıra Polonya 'da da aynı şekilde bir model var.
Kurulan komisyon , dünyadaki bu yönde tüm modelleri inceleyecek ve ve bir Türkiye Modeli oluşturacak.
Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL
KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN VE EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN.
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
36 yaşında hangi hükümet hangi bakan emekli yapti ise cezası onlara kesilsin suçsuzlar cezalandırılmasın.Beceremeyenlerde koltukları işgal etmesin boş yere
99 öncesinde yaş şartı yoktu 25yılı doldurma ve 5000 pirim di.
Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi EYT ile birlikte haksız, hukuksuz ve Adaletsizce yapılan kamu görevinden yapılan ihraç işlemidir. Adalet yoksa oy da yok!
RAHMETLİ. ERBAKAN HOCA'NIN DEDİĞİ GİBİ " SİZİ GİDİ TAKLİTÇİLER SİZİ". Vatandaşı Düşünerek Yeni Bir Girişimcilik Yok,Hayırlı Bir Çalışma Yok. Yabancıların Modelini Al Kendine Montaj Yap. Nerde Kaldı Sizin Öbür Partilerden FARKINIZ. OLMADI. Yazık Bize Be.Emeklerimize Be. Tez Zaman da Kurtuluruz İnşaAllah. ALLAH ACISIN BİZE İNŞALLAH
. AMİN.
Biz fillandiya vatandaşı deyilz önce normal şartlarda bizim o senedeki şartlarneyse o hakgımızı verin çıkaracanız yasayıda cıktıgı tarihten başlatın başlatın ki ilerde aynı sorun cıkmasın
Formül deyince aklıma ilk gelen memurdan kaç lira koparırız formülü olduğunu düşündüm bizler gasp edilen hakkımızı istiyoruz formül istemiyoruz
Ozaman 2000 ve sonrası sigorta içinde düzenleme yapılsın biz ... miyiz sırf erken doğdu diye adam erken emeklimi olacak bence eyt çıkarsa herkes kenetlenip cimeri mail yağmuruna tutmalı
emekli yapin ama calisdirmayin. emeklilere vergi olmadigi icin isverene daha uygun geliyor o sebepden dolayi 1000 tl calisirim diyor bayram ikramiyesi senelik izinleri normal calisandan daha cok. emekli olan calismasin kendi isini yapiyorsa yapsin ama baska bi sirkette calisdirilmasin