EYT'lileri İlgilendiren 2 Yeni Adım

Emeklilikte yaşa takılan vatandşlardan iki yeni adım geldi. EYTSYDD Başkanı yaptığı açıklamada iki yeni gelişmeyi aktardı.

EYT'lileri İlgilendiren 2 Yeni Adım

EYT'lilerden iki yeni adım.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün EYT 'de kapıları kapattı.  seçim kaybetsek bile erken emeklilik getirmeyeceklerini söyleyen Erdoğan  “Biz bunu asla yapmayacağız”  dedi ve "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak." ifadelerini kullandı. 

Bu açıklama sonrası EYTSYDD harekete geçti. Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak Sözcü 'ye yaptığı açıklamada bir randevu talep ettiklerini söyledi. 

AK Parti 'den Grup Başkanvekili düzeyinde randevu istediklerini söyledi

Özüpak ise gündemdeki 750 milyar TL iddialarının doğru olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

“Bizim eylül ayı tespitlerimize göre sayımız 5 milyon 400 bin idi. Her ay 50 bin kişi emeklilik için süresini dolduruyor ve aramızdan ayrılıyor. Şu anda sayımız 5 milyon 300 bin civarında. Çalışma bakanlığının yayınladığı sitelerden alındı bu rakamlar. Biz emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sayıyı öğrenmek için dilekçe verdik, ancak hiçbir cevap alamadık. Net bir rakam ortaya koymadan ekonomiye getirileceği iddia edilen yükü konuşmak yersiz. 750 milyar lira gibi bir rakam dillendiriliyor. Bu rakam doğru değil. Tek seferde devletin kasasından böyle bir rakam çıkması söz konusu değil."

ÖNEMLİ ADIM: KONFEDERASYON KURULACAK

EYT 'liler için konfederasyon kurulacağını söyleyenm  Özüpak, “Onların emekliliği hak etmeleri zaman alacak. Bir anda emekli olacağız diye bir şey söz konusu değil. Arkadaşlarımı kademeli olarak emekli olacaklar. Yıllık 14-15 milyar lira gibi bir rakama tekabül edecek bu kademeli emeklilik. Bu da Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılayamayacağı bir yük değil. Biz bugüne kadar eylem yapmadık, ‘yapmayacağız' dedik. Miting düzenledik sadece. Şimdi derneklerimiz bölgesel federasyon ve akabinde konfederasyon kurmak için çalışma yürütüyor. 20 derneğimizin 15'i hazır durumda. İlerleyen zamanda konfederasyon kuracağız ve çalışmalarımızı konfederasyon olarak yürüteceğiz.” dedi.

ÖNEMLİ ADIM: AK PARTİ'DEN RANDEVU

AK Parti 'den Grup Başkanvekili düzeyinde randevu talep ettiklerini ifade eden Özüpak 10 öneri üzerinde çalışıldığı ve bir çözüm bulunmadığı konusuna da tepki gösterdi. 

Yaşa takılan kadın erkek vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA