EYT'li vatandaşa ne kadar promosyon ödenecek ?

EYT yasanın TBMM'de geçmesinden sonra emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş EYT kapsamında emekli olacak. Peki EYT'li vatandaşa ne kadar promosyon ödenecek ?

EYT'li vatandaşa ne kadar promosyon ödenecek ?

Yıllardır çözülmeyi beklenen EYT sorunu nihayet bu ay çözüldü. Şubat ayın TBMM'den geçmesi beklenen EYT yasası yaşanan kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında geçte olsa geçtiğimiz hafta çıkarıldı. EYT yasasının meclisten çıkarılmasıyla birlikte  emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş EYT kapsamında emekli olmasına imkan sağlandı. Peki  EYT'li vatandaşa ne kadar promosyon ödenecek ? 

 EYT'li vatandaşa ne kadar promosyon ödenecek ? 

EYT kapsamında emekli olan vatandaşlar ilk maaşlarını Nisan ayında alabilecekler. Vatandaşlar ilk maaşlarını alacakları bankaları kendileri seçecek ve bu bankalar da vatandaşlara ilk maaş ödenmesinin takip eden ay içerisinde promosyon ödeyecek. EYT'li vatandaşların bankalarında alacakları promosyon tutarları maaşlarına göre değişmekle birlikte en düşük EYT maaşı ise 5 bin 500 TL olarak ödenecek. Şu anda bankaların güncel kampanyalarına göre 5 bin 500 TL maaş bir kişiye 3 yıllık süre için en az 4 bin 200 lira promosyon ödemesi yapılıyor Öte yandan 7 bin 500 ila 10 bin lira emekli aylığı alanlara 5 bin 400 lira, 10 bin lira ve üzerinde emekli aylığı alanlara da azami 6 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu miktarlar bankaların inisiyatifine bağlı olarak artırılabilecek.