EYT Kanunu İçin Son Dakika Gelişmesi: Doğrudan Genel Kurula Gelecek

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmesi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı son dakika açıklamasında EYT teklifinin doğrudan genel kurula geleceğini söyledi.

EYT Kanunu İçin Son Dakika Gelişmesi: Doğrudan Genel Kurula Gelecek

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması.

EYT'lerin hakkını gerek TBMM'de gerekse fırsat bulduğu tüm platformlarda dile getiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yaptığı paylaşımında Fethi Gürer, EYT tekliflerinin hala komisyonda görüşülmediğini söyledi.

Bilindiği üzere ekonomiyi ilgilendiren kanun teklifleri TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gider. Komisyonda görüşüldükten sonra bu tasarı TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilir ve Genel Kurul oylaması sonucu teklif kabul edilir ya da reddedilir. Komisyona tekrar gönderilme ihitmali de diğer ihtimaller arasında bulunuyor. 

EYT KOMİSYONDA HALA GÖRÜŞÜLMEDİ

Fethi Gürer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili kanun teklifinin henüz komisyonda görüşülmediğini söyledi. Bütçenin komisyondan geçmesinin ardından EYT kanun teklifinin direk Genel Kurula geleceğini söyleyen Fethi Gürer şu ifadeleri kullandı:

"EYT kanun teklifi TBMM komisyona görüşülmesi hala gerçekleşmedi.Bütçe ardından kanun teklifi doğrudan genel kuruluna gelecek.Hak mücadelesi verenlerin hakkını alarak sürecin sonlanmasını diliyorum."

PEKİ NE OLACAK?

EYT teklifi direk TBMM Genel Kurulu 'na gelir ve Genel Kurul'da teklif oylamaya sunulacak. Tartı8şmalı geçmesi beklenen genel kurul görüşmesinde yeterli çoğunluk sağlanırsa kanun teklifi onaylanıp Cumhurbaşkanlığı 'na gider. 

Cumhurbaşkanlığı ya teklifi onaylayıp kanun haline getirir ya da veto ederek TBMM'ye geri gönderir. Sürecin nasıl işleyeceğini bekleyip göreceğiz.

EYT KANUN TEKLİFİ SÜRECİNDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara