EYT Düzenlemesinde İşverenlere Kıdem Tazminatı Ödemeleri İçin Kredi Verilecek

EYT çalışmasında yaş koşulu olmayacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisi söyledi. İşverenler açısından bir güzel haber de geldi. Düzenlemeden işverenlerin mağdur olmaması açısından kredi paketi hazırladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'işverenlerin kıdem tazminatı ödemelerinde güçlük çekmemeleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor.' İfadelerini kullandı.

EYT Düzenlemesinde İşverenlere Kıdem Tazminatı Ödemeleri İçin Kredi Verilecek

KGF Destekli Kredi Paketi Devreye Giriyor

İşverenlerin kıdem tazminatı ödemelerinde zorluk çekmemeleri amacıyla KGF destekli kredi sunulacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;


“İşverenlerin kıdem tazminatı ödemelerinde güçlük çekmemeleri amacıyla KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların bir bölümünün çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Emekli olup çalışmaya devam edecek vatandaşlar açısından sosyal sigorta primi teşviki getiriyoruz. Buradaki hedefimiz emeklilik sonrası çalışanların bunu kayıtlı bir şekilde sürdürmelerini sağlamaktır.”

Dedi.


EYT Nedir, Kimleri Kapsıyor?

1999 senesinin 8 Eylül tarihi öncesinde sigorta girişi bulunan vatandaşlar EYT olarak tanımlanıyor. Bu tarihte çıkan yasa sonrasında emeklilik açısından 58'e kadar uzatılan yaş koşulu getirilmişti. Yasa öncesinde kadınlar 20 yıl sigortalılık süresi ile 5000 prim ve erkeklerde ise 25 yıl sigortalılık süresi ile 5 sayısının doldurulması ile beraber emekli olabiliyorlardı.