EYT Düzenlemesi İle İlk Etapta Kaç Kişi Emekli Olacak?

Beştepe'de organize edilen EYT Zirvesi sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'de yaş koşulu uygulanmayacağı müjdesini vermişti. Emekli olacakların sayısını da dile getiren Erdoğan, 'EYT düzenlemesi ile ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olacak’ ifadelerini kullandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hususuyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika müjdeli haberler geldi. Beştepe

EYT Düzenlemesi İle İlk Etapta Kaç Kişi Emekli Olacak?

2 Milyon 250 Bin Vatandaş Emekli Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamalarda;

“Sosyal güvenlik sistemimizin aktif-pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yerler içerisinde yapmış olduğumuz yüksek oranlı artışlar ile reel bir şekilde bu kesimi kendi geliriyle geçinebilmesine avantaj sağlayacak seviyeye çıkardık. Bugün 2 milyon 250 bin vatandaşımız ilk etapta EYT düzenlemesi ile emekli olacak. Emeklilik hakkının kullanılması konusunda herhangi bir yaş koşulu ise uygulanmayacaktır.”


Dedi.


Sistemin Finansal Yükünü Dengeleyecek Çalışmalar Yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT çalışmaları ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle beraber sistemin finansal yükünü dengeleyecek çalışmalara imza attık. Taşerondan kadroya alınan vatandaşlardan hemen emekli olmayacaklar açısından bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye almak suretiyle emekli vatandaşların en azından bir bölümünün çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.”


Dedi.


Emekli Olduktan Sonra Çalışmaya Devam Edeceklere Prim Teşviki Getiriyoruz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
“Bu anlayış ile emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyecek ve aynı zamanda çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız açısından sosyal sigorta prim teşviki uygulamasını getiriyoruz. Emeklilik sonrası çalışma vatandaşlarımızın bunu kayıtlı bir şekilde sürdürmelerini sağlamaktır amacımız. EYT çalışmasının Türkiye'ye milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”


Dedi.