EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Yeni Düzenleme Geliyor 2020

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti MYK 'sında emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme gündeme geldi. İşte AK Parti MYK 'sında EYT ile ilgili yapılan açıklama.

EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Yeni Düzenleme Geliyor 2020

EYT için yeni sistem önerisi.

Önceki gün AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda önemli konular ele alındı. İdlip meselesinden kadına şiddet meselesine ve emeklilikte yaşa takılanlar meselesine kadar birçok konu MYK 'da görüşüldü. 

İdlip konusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sorun yaşanan hadiseleri sorunsuz alanlarla karıştırıp sürecin işin içinden çıkılmaz hale gelmesini istemiyoruz. Muhataplarımızdan da bunu bekliyoruz. Türkiye’nin Rusya ile bir taraftan S-400, Türk Akım; diğer taraftan pek çok ticari ilişkisi var. Bu ticari ilişkiler, gerek Soçi Anlaşması ile gerek Adana Mutabakatı ile ilgili hadiselerden ayrı alanlardır. Ama hem İdlib’deki hem Libya’daki süreç bundan sonra Akdeniz’deki suyu biraz daha ısıtacağa benziyor” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEKİ İSTİFALAR

Son 1 haftada İYİ Parti 'den iki ismin istifa etmesi meselesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan “Filan partiden gelecek oya değil kendi işimize bakıyoruz. Ancak oradaki mevcut hareketlilik yarın istikametini bize çevirirse biz onu elbette ayrıca değerlendiririz. Kaldı ki biz doğru işler yaptıkça onlar gelmese bile tabanları bize gelir” değerlendirmesinde bulundu. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Parti kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre  toplantıda bir milletvekilinin “Çok sayıda vatandaştan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili şikâyet geliyor” demesi üzerine, Erdoğan konunun önceki gün yapılan Yüksek İstişare Kurulu’nda da gündeme geldiğini söyledi. Erdoğan, “Talimat verdim. İstanbul Sözleşmesi’ni bir daha gözden geçireceğiz. Bununla ilgili çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

EYT 'DE YENİ ÖNERİ

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesi de Cumhuraşkanı Erdoğan 'a iletildi. Emeklilikte yaşa takılanların sıkıntı çektiklerini ifade eden Milletvekilleri , EYT 'lilerin  iş bulsa bile maaşlarının düşeceğini aktardı. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a yeni sistem önerisi sunuldu. Söz konusu öneride EYT 'lilerin çalışması halinde maaşlarının düşmemesi sisteminin getirilmesi istendi. 

Peki sizce EYT'ne nasıl bir sistem olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Kadın erkek yaşa takılanlar bu adreste: Bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL