EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Emeklilikte Yaşa Takılanlara Bütçeden Kötü Haber

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada EYT'nin bütçede yer almadığına yer verilirken, komisyonda devam eden görüşmelerde EYT teklifi geldi.

EYT'de Son Dakika Gelişmesi: Emeklilikte Yaşa Takılanlara Bütçeden Kötü Haber

EYT teklifi bütçede oylandı.

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların sorunlarının çözüme kavuşturulması, yaşa takılanların emekli edilmesinin yolunun açılması için TBMM Plan ve Bütçe Komsiyonu'na bir teklif geldi. Komisyondaki bütçe görüşmelerinin son gününde Cumhurbaşkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığının bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları; Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçe ve kesin hesabı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yatırım Ofisi Başkanlığı Sayıştay raporları gündemdeydi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da katıldığı oturumda 2021 yılı bütçeleri ele alnırken bütçede emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir düzenleme olmadığına dikkatler çekildi.

3 VEKİL ÖNERGE VERDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda emeklilikte yaşa takılanlar için Abdüllatif Şener, Kamil Okyay Sındır ve Bülent Kuşoğlu bir teklif sundu. Sunulan teklifte özetle, ""Prim ödeme gün sayısını doldurup yaş haddi nedeniyle emekli aylığı bağlanmasına hak kazanamamış olanlara Sosyal Güvenlik Kurumuna yapacakları başvuruya istinaden Kurumca emekli aylığı bağlanır” denildi. 

Önergenin gerekçesi ise "Prim ödeme gün sayısını doldurup yaş haddi nedeniyle emekli aylığı bağlanmasına hak kazanamamış olanların emekliliklerinin bir an önce sağlanması için bu önerge verilmektedir" şeklinde açıklandı. 

İşte önerge:

Görüşülmekte olan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 4'üncü maddesine bağlı (E) işaretli cetvele aşağıdaki sıranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.

"Prim ödeme gün sayısını doldurup yaş haddi nedeniyle emekli aylığı bağlanmasına hak kazanamamış olanlara Sosyal Güvenlik Kurumuna yapacakları başvuruya istinaden Kurumca emekli aylığı bağlanır”

REDDEDİLDİ

Cevdet Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı komisyonda önerge oylandı. İşte önergenin oylandığı anlar:

"Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Önerge kabul edilmemiştir"